Wederzijds consent


Single, wat betekent dat nou eigenlijk? Dat je geen partner hebt, geen relatie. Je bent alleen. 

Wat het ook betekent is dat je vrij bent om een andere single te ontmoeten, iemand van het andere geslacht leren kennen. Ja, voor het gemak ga ik even uit van een hetero situatie. 

Waar ik dan persoonlijk tegenaan loop is dat sommige dingen niet uitgesproken worden daar waar dat heel eenvoudig kan en waar het veel spanning weg zou kunnen nemen. ‘Ik vind je leuk en wil wel met je vrijen’ geeft van mijn kant veel duidelijkheid. Als je dan hetzelfde zinnetje terug krijgt krijg je ‘groen licht’ om lekker wat intiemer te worden. Wat strelen, een zoen, een knuffel en misschien wel een gezamenlijke striptease. (We spreken dit verlangen vaak niet uit en proberen dan ‘zuiver’ aan te voelen of de ander dit ook wil)

Heerlijk genieten van de uniekheid van elkaars lijf, ontdekken hoe het voelt, hoe het ruikt, alle zintuigen op scherp. Als gezonde man gebeurt het gerust dat je in dit spel een erectie krijgt, ik ‘open’ de weg naar mijn hart. Ik bezie het (tegenwoordig) als iets moois en liefdevols als dat gebeurt. Wat ik ook doe is bij mijn gezel aftasten of mijn erectie welkom is, het is mijn verlangen dat ik verwelkomd wordt met mijn erectie. Ergens ben ik denk ik beschadigd en is het niet vanzelfsprekend dat het oké is dat ik een erectie heb en als ik dat zo voel zijn er vast meer die zich hierin herkennen. Als mijn erectie gezien wordt en er mag zijn kan ik daar in ontspannen. Op welke manier je dat als vrouw doet maakt niet uit maar geef aub een duidelijk signaal af dat(als) het oké( gewenst) is. 

Heerlijk zo’n ontmoeting tussen twee lijven. Barry long zei: lichamen willen wel verbinden, het denken houdt ons vaak tegen. 

In de tantra kan je in een kort ritueel elkaar begroeten en eren. Elkaar een belofte doen om liefdevol en respectvol met elkaar om te gaan. Mooi als dat naar elkaar uitgesproken is, dat geeft duidelijkheid over de intentie van dat moment. 

Als een vrijpartij verder gaat en de opwinding stijgt speelt het verlangen op tot een penetratie. Voor mij is dat duidelijk een volgende stap in een vrijpartij. Een stap die niet vanzelfsprekend is, je gaat nl een diepere verbinding aan met elkaar. Zelfs bij een vaste partner is dit niet iets vanzelfsprekends vind ik. 

Het voelt stom om een vrijpartij even op pauze te zetten maar ik denk dat het goed zou zijn als de volgende twee zinnen standaard zouden worden bij het vrijen:

Hij: Ik wil je penetreren, vind je dat goed? 

Zij: ik wil je wel/niet ontvangen. 

En spreek het ook echt uit, als je namelijk iets woorden geeft ga je het ook in jezelf voelen.

Dit geeft meteen ook de ruimte om evt een condoom te pakken. 

De vraag kan natuurlijk ook vanuit de vrouw komen als: ik wil dat je in me komt, wil je dat? Waarop een man dan ja of nee kan antwoorden. Dat noem je wederzijds consent en dit is precies waar het nog wel eens mis gaat tussen man en vrouw. 

Als dit naar elkaar uitgesproken is, is het nog een kunst om het juiste moment aan te voelen waarop je de penetratie plaats vindt. Dat is echter stof voor een volgende blog. 

Moeiteloos en liefdevol, als het goed is gaat intimiteit zo💞