Tantric-Shamanic Body De-armouring

‘The tender touch technique’. Toen ik las over deze vorm van De-armouring techniek had ik meteen zoiets van: Das ook mijn manier. Niet hard sloopwerk leveren maar op een zachte manier de diepte in.

Wat is De-armouring?

Het is een term die staat voor het ‘ontwapenen van het lichaam’. Het woord armour staat voor bepantsering. Denk aan ridders in de middeleeuwen. We hebben ons als mens moeten wapenen tegen allerlei situaties die door ons als bedreigend werden ervaren. Deze situaties kunnen zo ernstig zijn geweest dat we hierdoor trauma hebben opgelopen. Trauma is iets wat diepe sporen in onze geest, in ons gedrag en ook in ons lichaam achterlaat. Dat laatste is iets waar niet iedereen zich bewust van is en dit geldt ook voor hoe dit feit hun leven dagelijks be├»nvloed.

de-armouring
De-armouring vraagt volle aandacht van de ontvanger en gever.

Dit trauma wordt in ons lichaam opgeslagen en in het bijzonder in ons spier- en bindweefsel (myofascia). Het slaat zich verder tevens vast in ons cellulaire geheugen en in ons DNA. Trauma kan hierdoor tevens doorgegeven worden op volgende generaties. Dit althans als wij het zelf niet tijdig weten te verwerken. Dat houdt dus in dat wij niet alleen persoonlijk trauma, maar ook trauma uit de familielijnen met ons mee kunnen dragen, als onze ouders zelf niet geslaagd zijn in het opruimen hiervan. Ook kan dit zelfs karmisch zijn en/of uit vorige levens komen. Kortom, er bevind zich vaak veel meer traumatische energie in onze lichamen dan wij vermoeden, ons beseffen of geloven.

Vastgeslagen trauma in het lichaam leidt tot verharding van het spier- en bindweefsel. Dit heeft zowel of fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel niveau een zeer diepe impact in ons leven. Het zorgt voor archetypische programmering en daaruit voortkomend gedrag, waar we ons niet aan weten te onttrekken of van weten te bevrijden, als we dit energetische trauma residu niet op weten te ruimen. Herhalingen van diep traumatische pijnstukken en patronen blijken hierdoor zich vaak levenslang te herhalen. Dit vaak ook nog eens zonder ons bewust te zijn waar het vandaan komt, omdat het mogelijk voorouderlijk is, of zo diep door ons weggestopt is, dat we er op bewust niveau geen contact meer mee weten te maken.

Body De-armouring levert hier een diepgaande en permanente oplossing voor, ongeacht hoe oud of diep het trauma is of weggestopt zit. Deze fantastische techniek ruimt fysiek vastgeslagen blokkades snel en effectief op. De behandelingen werken zelfs tot op het cellulaire en DNA niveau door. Ook veranderen onze mentale en emotionele processen vrijwel onmiddellijk n.a.v. deze sessies. Dit simpelweg omdat de oorspronkelijke trauma ervaring en bijbehorende programmering op alle niveau’s wordt opgeruimd. De gedichtenpatronen die hier onbewust uit voortkwamen zullen dus tevens verdwijnen. Hierdoor wordt als ook tevens een krachtigere en gemakkelijkere spirituele ontwikkeling mogelijk, evenals het ervaren van een stuk meer ‘flow’ in andere levensgebieden.

Hoe ziet een sessie eruit?

De eerste sessie zal beginnen met een intakegesprek gevolgd door een bodyscan om te bepalen wat er bij jou speelt en waar we ons in eerste instantie op willen concentreren. Ik zal je lichaam in ‘kaart’ brengen wat ook handig is voor nadere sessies. Dan begint de De-armouring waarbij mijn vingers zover in je lijf zakken tot ze weerstand ervaren. Vanaf dat punt ga ik je fascia bevrijden van de spanning die daar zit.

Het is balanceren op je grens waarbij je mag voelen dat je grens aangeraakt wordt maar ook gerespecteerd wordt. Dat geeft een intens gevoel van ontspanning. Ook kan er van alles loskomen qua emoties en ‘smelt’ je vastzittend weefsel onder mijn vingers weg waardoor er weer ruimte in je lijf ontstaat. De energie kan weer onbelemmerd door je lijf stromen en je fysieke trauma verdwijnt. Je kan je een paar dagen ‘raar’ voelen want op vele niveau’s ben je aan het veranderen. Hier vind je een korte uitlegvideo.

de-armouring massage coaching zwolle

Hoeveel sessies je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid spanning die in je lijf zit. Tijdens een sessie lig je relaxt op je rug op een massagetafel. Vooraf aan een sessie is het belangrijk dat je een dikke ‘JA’ voelt om de behandeling aan te gaan. Dit is belangrijk want dan opent je lijf zich makkelijker en wil je vanuit je diepste zelf loslaten wat je niet dient. Het is ook van belang dat de behandelaar ontspannen is want alles is verbonden. Zenuwstelsels van twee mensen die in contact zijn communiceren met elkaar en zo blijft er niets voor elkaar verborgen. Aldus wil je dat gever en ontvanger zo ontspannen mogelijk zijn. Een sessie duurt zo’n 2 tot 3 uur, dit omdat er echt aandacht en tijd nodig is om zo diep te kunnen ontwapenen.

Klik hier als je een sessie wilt boeken.