Raak me eens aan Coaching.

Raak me eens aan gaat over liefde en een helpende hand uitreiken voor hen die dat nodig hebben. Met de kennis die ik in mijn leven opgedaan heb zal ik je helpen om meer met jezelf in balans te komen. Hoe behandel je jezelf? Hoe ga je met anderen om? Als het met mensen botst waarom is dat dan? Zijn er angsten en wil je daarbij support?

Liefde kan er alleen maar zijn als het veilig is. Je kan wel liefde voelen voor een ander maar als de verbinding niet veilig is zal de liefde niet stromen. Dit kom je op allerlei lagen in je leven tegen. Naar je ouders, naar leraren, vrienden, collega’s, werkgevers, broers/zussen etc. Zo kan zelfs de verbinding met jezelf niet veilig voelen en stroomt je zelfliefde niet.

Zelfliefde is voor mij de basis van waaruit we leren aan te geven of iemand niet over je grens heen gaat, waar je je waarde vindt. Veel kinderen leren dat ze niet de moeite waard zijn, ongewenst zijn, lastig zijn, wat ze denken doet er niet toe etc. Allemaal negatieve overtuigingen wanneer je niet van jezelf houdt en die een enorme impact hebben in hoe je de wereld in stapt als mens. Iedereen behandelt je namelijk naar de waarde die je uitstraalt alleen heb je dat vaak zelf niet door en weet je niet hoe je dit kan aanpakken.

Daarvoor heb je iemand nodig die je wakker maakt, die je laat zien wat je doet en hoe je denkt en dat het je niet helpt in je leven. Daarmee is vanzelfsprekend de klus nog niet geklaard, want je bent waarschijnlijk al jaren bezig met dit lage zelfbeeld. Dit vergt tijd en inzet van niemand anders dan jou! Én mensen in je leven die het beste met je voor hebben, als ook het loslaten van de mensen die je klein houden. Dit is namelijk jouw leven en daar wil je niet in beperkt worden door anderen. Je wilt kunnen leven zoals jij dat wilt.

Weet je niet wat je wilt? Ken je jezelf niet? Dan wordt het tijd dat je jezelf leert kennen. Ga los en probeer alles, durf je dat niet alleen? Vraag dan iemand om je bij te staan. Kan je niemand bedenken om je bij te staan dan ben je welkom bij mij. Hieronder vind je een greep van wat ik doe.

Op welke wijze coach ik?

Zoals de naam van mijn praktijk doet vermoeden kan het heel lichaamsgericht worden. Ik ben echter heel flexibel en coach ook via whatsapp, videobellen (Skype/Zoom/Whatsapp/Messenger), wandelcoaching, mail, telefoon, zelfs tijdens een golfsessie is mogelijk. Aanraken gaat ook over iemand in zijn ziel aanraken want juist daar wil je helderheid over je pad. Bij elke vorm van coaching zou ik graag zien dat jij op je gemak bent en dat je je veilig voelt.

Verslavingshulp:

Ben je je bewust van een verslaving of meerdere en vind je het lastig om daarmee te stoppen? Roken? porno? gokken? drank? gamen? Kom gerust eens langs. Het principe is simpel, de uitvoering staat of valt bij jou.

Game on!

Jezelf misvormen/snijden:

Er is een reden dat je dat doet, ergens ben je zo afgestompt van je gevoel dat je deze extreme prikkel nodig hebt om nog iets te voelen. Kan je de reden helder krijgen en uit je leven bannen dan kan het stoppen.

Angststoornissen & trauma’s:

Angst is er in alle soorten en maten en vaak ongegrond. Het komt wel ergens vandaan. Het vergt moed om je angst onder ogen te zien maar dat hoeft dus niet alleen. Door te leren en inzicht te krijgen kan je over je angst heen groeien. Ook jij. Vaak is het juist fijn om door iemand meegenomen te worden in je angststuk, iemand die je kan laten zien (en voelen) dat het niet zo erg is als jij denkt.

Burn-out en depressie:

Het zijn veel genoemde begrippen tegenwoordig die veel te maken hebben met jezelf niet zien en jezelf geven wat je nodig hebt. Daarvoor moet je wel jezelf goed kennen en alles van jezelf er te durven laten zijn. Als je begeleiding zoekt op dit pad zal ik doen wat ik kan. Soms is de oorzaak medisch en soms zit het in je denken. Er zijn echter wezenlijke verschillen tussen deze begrippen en aldus is de behandeling voor beide ook anders.

Ouder-kind relatie:

Soms botst het tussen ouder en kind en lukt het niet meer om de verbinding te herstellen tussen beide. Dan is het fijn als er iemand van buitenaf komt kijken wat er gebeurt. En dan vooral naar het kind benoemen wat er gebeurt zodat die zijn emoties en denken gaat begrijpen. Onbegrip zorgt voor onveiligheid, onveiligheid zorgt dat de liefde niet stroomt.

Bemiddeling tussen werkgever en werknemer:

Soms gebeurt er iets op je werk en is er niet de veiligheid om dingen te benoemen en uit te spreken, dan kan je normaal gesproken naar een vertrouwenspersoon maar niet elk bedrijf heeft die. In die gevallen ben je welkom. De volgende stap kan een advocaat zijn maar dat is vaak duur(der) en niet wenselijk.

Intimiteit/Relatiecoaching:

Dat is waar ik stellen mee wil helpen. Uitdokteren wat er speelt en assisteren op de weg terug naar een mooie diepe verbinding met je partner. Echte intimiteit is eng en vraagt commitment maar in die commitment ligt wel de mooiste schat verborgen die er is. Het is makkelijk om als stel steeds minder contact te maken als de dagelijkse sleur bijna al je tijd opslurpt. Kan je nog weer de controle krijgen over je tijdsbesteding?

Het kan ook zijn dat je te ver uit elkaar gegroeid bent. Dan is duidelijkheid daarover ook fijn om je eigen leven weer op te pakken zonder partner. Vanuit liefde elkaar loslaten noem ik dat waarbij je de tijd mag waarderen dat je van elkaar genoten hebt.

Intimiteitstraining voor singles:

Voor veel ouders is het moeilijk om hun opgroeiende kinderen op een goede manier te begeleiden mbt intimiteit. Die kinderen moeten het dan vooral zelf uitzoeken. Voor de één geen probleem en gaat het als vanzelf, voor de ander kan het een moeilijk pad zijn van veel vallen en opstaan. Het kan dan zijn dat je op een gegeven moment klaar bent met dat vallen en opstaan omdat het teveel pijn doet en telkens op niets uitloopt. Dan in het zinnig om je hierin te trainen met iemand die vooral naar jouw stuk kijkt. Die je laat zien wat ‘normaal’ is en dat je altijd van je eigen grenzen mag uitgaan. Want iedereen heeft recht op een gelukkig bestaan en seks en intimiteit is belangrijk in het leven.

Daar gaat in deze wereld nog veel mis en dat vind ik verdrietig. Het zijn vooral de vrouwen die tegen veel grensoverschrijdend gedrag aan lopen en het zijn die vrouwen voor wie ik een veilige trainingspartner wil zijn. Weet dat ik het besef heb dat ik als trainer/coach energetisch boven een cliënt sta en dat ik het vooral met woorden tracht op te lossen. Soms werkt het gewoon beter en heel direct om iets te laten ervaren. Wat voor mij heel belangrijk is dat bij alles wat we doen het uit vrije wil gebeurt, dat het speelveld veilig is zodat je weer durft te spelen. Dat jij op onderzoek uit mag met mij als trainer. Ik zal hierbij een enigszins passieve houding aanhouden want het gaat over jouw stuk. Kan zijn dat je dit leest en je vraagtekens hebt maar ik ben dit al een paar jaar aan het overdenken en voor mij klopt het. Mijn intentie is zuiver en liefdevol. Het kan zijn dat je dit leest en daar anders over voelt maar dat is dan van jou.

Wat is intimiteit?

Intimiteit is het hele proces van verbinden met en openen naar jezelf en een ander. Intimiteit beslaat veel meer dan seks en mijn werkgebied is alle intimiteit tot het moment van seks. Daar gebeurt al zoveel dat die laatste stap niet meer hoeft, juist niet gemaakt hoeft te worden. Het bij elkaar zijn, het voelen van je lijf als je bij een ander bent. Je gevoelens en emoties benoemen naar de ander en niet bang te zijn voor haar/zijn reactie en dat je verlaten gaat worden om wat je zegt. Je moet niets, dat is je basis. Je mag in contact als je dat wilt. Kan je zuiver je eigen gevoel en verlangen volgen? Handel je vanuit je hart? Of is je hoofd(ego) leading? Het voertuig van je ziel, je lichaam, is bedoeld om te ervaren. Kan je ontvangen? Kan je oprecht vanuit je hart geven? Kan je in het nu zijn of vlucht je geest weg als iemand te dicht bij je lijf komt en er allerlei oude emoties getriggerd wordt? Kan je vragen aan een ander om op jouw manier te verbinden wat dat dan ook is? Kan je je overgeven aan wat de ander wil? Is alleen je lijf verbonden en wil je juist op zielsniveau verbinden? Op een andere manier energie uitwisselen? Zoals je leest zijn er vele lagen in intimiteit.

Doelgroep:

Mijn doelgroep is iedereen want iedereen wil liefde in zijn leven. Van jong tot oud, allemaal! Daarbij willen we ons veilig voelen om te zijn wie we zijn. Iedereen heeft wel eens de gedachte dat je anders bent. Raar zeggen we ook wel. Maar dat geeft juist jeu aan het leven. Kunnen we onszelf en anderen accepteren voor wie we zijn? En daarmee de liefde voor onszelf er altijd laten zijn? Met een liefdevolle blik de wereld instappen naar anderen?

Mocht er al een doelgroep zijn die mijn speciale aandacht heeft zijn het vrouwen die niet meer met een man/partner durven te verbinden. Dit werd me duidelijk in mijn eigen ontmoeting met vrouwen na mijn scheiding. Blijkbaar is er iets in het contact met mij wat raakt waardoor er juist weer stappen in persoonlijke ontwikkeling gemaakt kunnen worden. En juist door je te ontwikkelen trek je een andere energie aan.