KnuffelSessies

Knuffelen

Middels ‘Raak me eens aan’ help ik mensen op professionele wijze met hun knuffelbehoeftes. Jong/oud, man/vrouw, blank/zwart, het maakt niet uit. Het is nog niet echt ingeburgerd in Nederland maar daarom kan het evengoed.

Waarom knuffelen?

Knuffelen is een eerste levensbehoefte, een pasgeboren kind verkiest warmte en knusheid boven voeding en bij een kind ontwikkelen de hersens zich beter als ze vaker knuffelen. Mijn visie is dat wanneer we voldoende knus zijn in ons bestaan dat we het leven veel makkelijker aan kunnen. Het is dus niet gek dat je als volwassene de behoefte voelt om te knuffelen.

Het magische begint eigenlijk pas na een knuffel van 30 sec, hoe vaak knuffel jij iemand langer dan 30 sec?

Het is nog wat ongebruikelijk besef ik, maar gun het jezelf om lekker te knuffelen. Het kan zo fijn zijn. In mijn praktijkruimte creƫer ik een fijn plekje om even te zijn bij elkaar, een plek waar niets hoeft. Een veilige liefdevolle plek waar jij je even mag overgeven. Er zijn steeds meer initiatieven om mensen te verbinden middels knuffelen en dat vind ik prachtig. Daar kan ik echter niet waken voor je veiligheid, je krijgt namelijk altijd van doen met de behoeftes van de ander. Ik kan je middels knuffelsessies bij mij wel voorbereiden om op een goede manier met andere contacten om te gaan. Veiligheid begint bij jou.

Hier lees je een paar recensies van klanten.

Eigen ervaring:

In biodanza en vrijedans-ontmoetingen ontstaat het wel eens dat je in contact komt met een ander. Voor mij zijn dat ontmoetingen vanuit zachtheid en genieten van het ‘zijn’ bij de ander. Iets wat zo intiem kan zijn dat je dat maar zelden spontaan meemaakt. Met een partner is/kan het gewoon maar je kan het dus ook buiten relaties doen en je overgeven aan het moment. Iets wat absoluut niet seksueel hoeft te worden, eigenlijk juist niet.

Het effect wat er ontstaat is dat je helemaal zacht wordt en dat gevoel nog een hele tijd meeneemt je dag in. Hoe zou het zijn als iedereen die zachtheid kent en meeneemt de dag in?

knuffelen massage coaching zwolle
Foto’s: Eline Buisters

 Opstelling:

In mijn behandelkamer leg ik een bed van rechte kussens neer op de grond afgedekt met zachte dekens. Middels kussentjes kleden we dat zo af dat we beide comfortabel liggen. Natuurlijk kan er gewisseld worden van positie als dat zo voelt. De hier bovenstaande foto is nog oud. Het kacheltje gaat misschien aan en ik zet een ontspannen muziekje op.

Eventueel kom ik ook bij klanten thuis, indien gewenst zet ik mijn erg herkenbare auto iets verderop zodat de buren niet weten wie er langskomt. Net als u vind ik uw privacy belangrijk.