Intimiteit-, relatie- en seksualiteit’scoaching

In je leven krijg je vaak van alles te verduren, zeker geldt dat voor het gezin waarin je opgroeit. Wie je ouders zijn, hoe ze zijn en hoe ze met jou omgaan is van grote invloed op de rest van je leven. Hechting is een onderdeel van het opgroeien, heb je als kind genoeg knusheid en liefde ontvangen? De één is veilig gehecht en de ander onveilig en dat heeft dan weer invloed op de manier waarop jij je met een ander kan verbinden.

Verder is er nog zoiets als gezien worden door je ouders en dat je ouders je leren wat emoties zijn en hoe je daar mee om kan gaan. Veel ouders waarvan hun ouders in de oorlog geboren zijn waren op emotioneel vlak erg onbekwaam en dat heeft best invloed gehad op een hele generatie. Dat jij als kind bij zulks ouders geboren wordt kan een grote gevolgen voor je ontwikkeling als mens.

Coaching therapie ouders kind zwolle
Hier begon ook jouw reis.

Hoe sociaal zijn je ouders? Wat laten zij zien aan jou? Heb je broertjes of zusjes? Krijg je genoeg aandacht? Ook 1 op 1 aandacht? Is er geld genoeg binnen het gezin? Een mensenleven en hoe we ons ontwikkelen is heel complex, en dan is er ook nog zoiets als je eigen karakterstructuur. Als kind ben je compleet afhankelijk van de zorg die je ouders aan jou geven.

In vroegere opvoedingsvormen en nòg leren we als kind te voldoen aan voorwaarden om iets te krijgen. Je leert daarmee please gedrag aan en dat hoort niet bij je authentieke zelf. Er gebeurt eigenlijk zoveel in je kindertijd dat sommigen zichzelf compleet uit het oog verliezen en geen zelfbeeld meer hebben. Wie ben ik nou eigenlijk? Dit is een vraag die in iedereen leven voorbij komt. Wat is belangrijk voor jou? Wat is aangeleerd en wat is er echt van jou.

Je mag dan op latere leeftijd weer een eigen identiteit ontwikkelen. Mogelijk heb je allerlei angsten en gedragingen ontwikkeld die niet van jou zijn. Ook op seksueel vlak kan je een aangeleerde identiteit ontwikkeld hebben. Dat kan zich op latere leeftijd uiten in dat seksueel contact met een partner gaat vervelen en dat je nooit echt krijgt wat je wilt en nodig hebt. Hierin zit een stuk Ego, daar ben ik me van bewust maar ik meld het toch. Het is dan zaak om je bewust te worden (als volwassene) van aangeleerd gedrag en wat je authentieke zelf is.

Het huidige leven gaat echter soms zo hard dat je daar mogelijk nooit aan toe bent gekomen of zelfs maar afgevraagd hebt wie of wat jij bent. Je zit in een rollercoaster en die jakkert maar door. Veel mensen komen tegen hun 40e in de knoop met hun authenticiteit en geraken in een midlifecrises. Het ‘wie ben ik’ is van slag. Je ziet die mensen ineens van baan veranderen en allerlei nieuwe dingen doen. Ook ontstaat er menig scheiding door deze innerlijke verwarring en zoektocht naar het zelf.

coaching therapie zwolle

Mocht je je hierin herkennen dan ben je welkom bij Raak me eens aan. Middels mijn levenservaring, de nodige boeken, eigen uitspattingen en cursussen heb ik me ontwikkelt tot een man die anderen goed kan helpen naar zichzelf te kijken. Mijns inziens staat alles in het leven bij helemaal authentiek zijn, dan valt alle spanning van je af. Dat is voor velen nog een hele reis en daar help ik je graag bij.

Deze spanningen van niet jezelf zijn zorgen voor allerlei klachten en problemen. Het kan zich fysiek en ook mentaal uiten. Ik ben het waard, ik ben genoeg, ik ben oké, eetstoornissen, ADHD, Angsten, bovensporig gewelddadig, je heel klein maken, geen hulp durven vragen, borderline, vreetgedrag, verslavingen, etc. Deze spanningen zorgen mogelijk ook voor een overbelast para-sympathisch systeem.

Dit is een systeem dat alle onbewuste processen in je lichaam bewaakt, je spijsvertering, je ademhaling, afvoer van spanning en afvalstoffen, hormoonhuishouding en nog veel meer. Als het te hard moet werken raak je van binnenuit uit balans en werkt je lichaam niet meer zoals het bedoelt is. Het kan dus zijn dat je echt jarenlang dit para-sympathisch systeem overbelast hebt en dat je lijf gewoon op is. Burn-out? Depressie? Alles heeft met elkaar te maken.

Ik ben van mening dat het soms jaren duurt om deze overbelasting ongedaan te maken en dat het maar de vraag is of je ooit helemaal de balans terugkrijgt. Wat zeker belangrijk is is dat je jezelf heel goed leert kennen, je denken en je lichaam en mogelijk je ziel. Gun jezelf dat je jezelf kent en dat je echt weer gaat ervaren wat zelfvertrouwen en zelfliefde is.

zelfliefde zelfvertrouwen coaching therapie zwolle

Waarom ik dit doe? Omdat ik het zonde vind dat ik me niet eerder bewust was van wat er in mijn leven speelde en het iedereen gun om zichzelf te zijn en van het leven te genieten. Het mooiste zou zijn dat alle kinderen veel bewuster opgroeien en op een gezonde manier al heel jong hun authenticiteit ontwikkelen. Dit leven is een reis en jij mag sturen welke kant het op gaat. En ik? Ik ondersteun je daarbij.