Er is een algemeen wantrouwen naar mannelijke intimiteitswerkers.

Er zijn vele verhalen te vinden over mannen die over de scheef gaan, met name richting vrouwen. Het zijn niet alleen mannen die dit doen, ook vrouwen gaan over grenzen bij anderen. Bij mannen is het vaker seksueel dat het fout gaat en daar wil ik nu even op focussen. 

Veel mannen leven in een wereld van tekort, tekort aan intimiteit en seks. Daar waar een tekort is ontstaat ook een behoefte. Er is dan ook een hele industrie om dit tekort van mannen enigszins op te vullen. Noem het dames van plezier, nachtclubs, porno en allerhande datingbureaus/apps. 

Waar het voor mijn gevoel ook mis gaat is dat er een hele generatie(s) mannen rondloopt die niet begeleid is in hoe om te gaan met intimiteit en seks. Gelukkig zijn er genoeg die wel een gezonde intimiteitsrelatie opbouwen en ieder op zijn manier maar er zijn er ook nog genoeg die niet weten hoe het hoort. Ook de media draagt daar niet aan bij als mogelijk goed voorbeeld. In menig film of serie wordt er op de eerste avond al gevreeën. Als je als mens alleen luistert naar de signalen van je lijf, je opwinding die in het contact ontstaat dan kan je inderdaad snel overgaan tot de daad.

 

Maar dan heb ik een vraag voor je? Is dat respectvol naar jezelf en naar die ander? Want daar gaat het mijns inziens mis. Er is nog maar weinig respect voor je eigen geslacht en voor die van de ander. Lust viert hoogtij en de seksindustrie speelt hier handig op in. Waarvoor? Om mensen zo goed mogelijk te begeleiden of om zoveel mogelijk geld te verdienen?

Je geslacht is je meest intieme deel van je lichaam en om die te verbinden met een ander persoon is het intiemste wat je kan doen. Veel mensen, waaronder ikzelf eerder ook, hebben geleerd om vooral niet teveel te voelen. Daardoor kan je ook op de eerste date al het bed delen met iemand want echt voelen doe je toch niet. Je reageert vooral op je lichaam en je eigen fantasie/lust. 

Wat nou als je wat meer tijd gaat nemen om te voelen wat er bij jezelf gebeurt? Ook vragen wat er bij de ander speelt doet er wezenlijk toe. Ik als man mag voelen hoe mijn lichaam reageert op een partner maar er is meer, iets wat me na al die jaren pas duidelijk is geworden. Ik mag voelen dat ik met heel mijn wezen wil verbinden met een partner en daarbij wil ik dat die partner dat andersom ook wil. Mocht 1 van de twee hier een twijfel of nee voelen dan zou ik zeggen: no go. Dan heb je namelijk respect voor jezelf en de verbinding die je wenst te maken. 

Weet je het nog niet zeker? Spreek dan wat vaker af en leer elkaar kennen. 

Seks is niet iets wat je zomaar doet en zeker mag je als mens ontdekken wat iets met je doet. Maar als je bewust bent van de heiligheid van een vrijpartij, ga daar dan ook bewust mee om. 

Ik denk dat veel mannen en ook vrouwen hier nog niet zo bewust mee omgaan. Het vraagt ook om echt naar je gevoel te gaan, naar je hart. Niet langer meedeinen op de golven van lust en oppervlakkig plezier maar seks weer zien als heilige verbinding. In die verbinding mag lust en plezier nog steeds zijn, graag zelfs, maar kijk maar eens of je hier een stap in kan maken de volgende keer dat je een nieuwe partner treft. 

Er zijn natuurlijk allerlei middelen die dit proces nog extra verdoven zoals, alcohol & drugs. Je doet jezelf tekort als je niet oprecht voelt of je met iemand wil verbinden. 

Even terugkomend op het topic: ik ben ook een man en ben actief als masseur, knuffelaar en coach. Ja, zelfs intimiteits-trainer en ik heb last van het algemene beeld dat van mannen geschetst wordt. Ik ben dat niet! Ik ben zo zuiver als ik zijn kan in het begeleiden van anderen mbt intimiteit. Ik kom niet uit een wereld van tekort en er zijn er meer die zijn zoals ik. Meer die seks en intimiteit weten te waarderen voor wat het is, die zien hoe kwetsbaar het voor velen is. Niet alle mannen zijn fout! De meeste zijn zelf goed, mogelijk nog niet heel bewust maar wel goed. 

Veel mensen(lees pubers) gaan te snel in hun ontdekken van intimiteit, mogelijk door de druk die ze extern voelen om ‘het’ te doen. Mogelijk juist door de druk die ze zichzelf opleggen. Mogelijk ook door de verwarring mbt wat er allemaal met je lijf gebeurt als je volwassen wordt. Je moet echter niets en het is prima om na je twintigste je eerste seksuele ervaring te hebben als het daarvoor nog niet zo voelt. Hoeveel eerste keren zijn niet fijn of niet bijzonder en daarmee ‘te snel’? Wat nu als we weer tijd nemen voor onszelf en de ander om te voelen en op rustige wijze kennis te maken? Te leren dat er voor beide een ja en een nee mag zijn. Dat je ja mag zeggen om te proberen maar dat je ook nee mag zeggen als het niet fijn voelt. 

Er zijn vele gradaties van intimiteit en ga ze als je kan stapje voor stapje langs. Knuffelen, zoenen, dansen, massage. Tot je voelt dat je echt wilt vrijen. Laat jou tempo niet door een ander bepalen, daarvoor ben jij te bijzonder. Praat over wat je ervaart en wat je wilt en handel uit vrije wil en laat de ander dat ook doen. 

Ik hoop dat er mensen zijn die geholpen zijn bij deze tekst, die intuïtief voelen dat hier waarheid in zit. Neem de tijd, wees zuiver en geniet van het spel. Geniet van de ander ontmoeten en weet dat die ander ook liefde is en liefde wil delen net als jij. Lichamen willen wel maar doet je hart ook mee?

De wereld zou een stuk mooier zijn als de angst er niet meer was dat er over je grens gegaan kan worden. Als jij aangeeft van: ik wil dit niet, dat daar naar geluisterd wordt. Velen van ons lopen in onze prille jeugd schade op in het aangeven van grenzen, vaak door onze ouders en die ouders doen dat niet bewust. Die hebben het ook niet geleerd. 

Aho