De kwetsbare man

Waar draait de wereld nou om? Tijdens een training lag op ‘wat wil je’ enorm de focus op, het is ook iets wat van moment tot moment kan verschillen. Door voor jezelf te uiten wat je wilt kan de wereld om je heen dat creëren. Twee jaar geleden wenste ik meer plezier in mijn leven en meer vertrouwen in mezelf op seksueel vlak. Prompt kwam er een vrouw in mijn leven die me heel leuk vind, zelf het contact opzocht en waar het plezier bijna vanaf spatte. Alsof er de duivel er mee speelt was dat precies waar ik stiekem om gevraagd had. Omdat je als mens evolueert ga je na verloop van tijd inzien of dit echt is wat je wilt en omdat het lot ook een spelletje met je speelt is er vaak iets in wat je wenste dat net niet helemaal zo is als je wou. Het hele plaatje klopt maar een klein detail die je niet benoemd had is anders.

Zo vraagt het leven je om nog beter te omschrijven wat je wilt zodat het bij de volgende poging nog beter aansluit bij je wensen. Tijdens mijn relatie met die vrouw ontstond langzaam het nieuwe wenslijstje waaraan mijn ideale vrouw moest voldoen en het universum zorgde er wel voor dat die vrouw op mijn pad kwam. Dit is een proces wat normaal hoort bij de puber-/jong volwassen tijd maar omdat ik destijds dat niet aankon gebeurt het blijkbaar nu alsnog.

Het leven geeft je wat je op dat moment aankan, een bekende kreet en naarmate ik ouder wordt merk ik dat het klopt. Wat er ook gebeurt is dat ik steeds beter naar mezelf ga kijken, wie ik ben en hoe ik zo geworden ben. Ik leer mezelf eindelijk kennen en durf mezelf te erkennen. Wie ik ben is oké en gedragspatronen die ik in mezelf tegenkom zijn ergens ontstaan. Mijn leven is net als de jouwe uniek. Er is geen tweede mens op aarde die hetzelfde meegemaakt heeft als ik en die net zo denkt als ik.

Wat ik ook merk is dat ik een gevoelig mens ben en wat voor gevolgen dat heeft in de praktijk. Als ik mee ga met het gedrag van mensen om me heen doe ik mezelf tekort. Ik ben dat niet al kan ik wel die rol een tijdje spelen, ik raak overprikkelt en heb het dan nodig om me terug te trekken. Waar ik ook niet tegen kan is oppervlakkig gedrag, gesprekken die nergens over gaan, roddels etc. Ik heb niet veel vrienden en ook nooit gehad maar de vrienden die er zijn daar kan ik open mee praten over zaken die er echt toe doen, die dieper gaan mbt gevoelens en zo. Eigenlijk zijn dat nu nog vooral vrouwen maar ik wil wel een shift maken naar mannen. Ik vind het moeilijk om met mannen over gevoelens te praten, om mijn kwetsbare kanten te laten zien. Juist omdat het moeilijk is is dat waarschijnlijk mijn pad, als ik mijn kwetsbare kant laat zien open ik de weg voor andere mannen om dat ook te doen. In een training kwam ik bv een stuk tegen over dat mannen psychisch gecastreerd kunnen zijn door de situatie waarin ze thuis opgroeiden. Iets daarin herken ik en vraagt mijn aandacht. Door het voor mezelf te onderzoeken ga ik mezelf bevrijden van de restricties die dat oplevert en door het zelf te doorleven kan ik anderen weer helpen.

Doordat ik mezelf steeds beter ken kan ik ook steeds beter voor mezelf zorgen, ik heb de controle over mijn eigen veiligheid. Ik kan op elk moment van de dag zeggen ‘ik neem ff een break’ of ‘ik wil even op mezelf zijn’. Das met twee kinderen niet helemaal waar maar naarmate ze ouder worden wordt dat wel makkelijker. Het is oké om de boel de boel te laten als dat zo voelt, de wereld loopt niet weg en er is nog wel een morgen want mijn levensmissie is nog niet vervult.

Ik denk dat er veel meer mannen zijn zoals ik en die ook puzzelen met hoe ze met het leven om moeten gaan. Daar ligt mijn taak, de liefde in mijn hart mag daarop gefocust. We zijn allemaal anders en allemaal oké. Ken uzelf en accepteer uzelf.

Aho