Intimiteit van deze tijd gaat te makkelijk over in seks.

Er lijkt weinig respect te zijn voor ons geslacht en het geslacht van anderen. We ontmoeten iemand, voelen wederzijdse aantrekkingskracht, lichamen die reageren en het kan zijn dat je dezelfde avond/nacht nog overgaat tot de daad. Dat is wat ik zelf een aantal keer meegemaakt heb en wat jullie vast wel herkennen. Ook de media en boeken schetsen dit voorbeeld en daarmee lijken we er mee akkoord te gaan. 

Als ik echter eerlijk ben is dat als iemand anders aan mijn geslacht komt dan is dat het intiemste wat mij op lichamelijk niveau kan overkomen. Natuurlijk moeten we ons voortplanten en ja het kan heel fijn zijn maar is het ook eervol naar onszelf om dat hele intieme op een eerste of tweede avond met iemand al weg te geven?

Wat nou als je jezelf de tijd geeft? De tijd geeft om: 

 • De ander beter te leren kennen. 
 • Op een dieper niveau te voelen wat je voor deze persoon voelt.
 • Om eerst gewoon eens te wennen aan je fysieke reactie op een ander. 
 • Te genieten van die ontkiemende gevoelens. 
 • Te voelen dat de ander behoedzaam met zichzelf en met jou omgaat.
 • Te ervaren hoe je jezelf vindt als persoon wanneer je bij die ander bent. 

Er zijn vast nog vele redenen meer te bedenken om de tijd te nemen. Als puber veranderd je lichaam al heel erg en gieren de hormonen soms door je lijf. De nieuwsgierigheid naar seks is sky-high. De druk die je door anderen opgelegd voelt om maar te ervaren wat seks is is ook niet fijn. Ergens wegen we er aan af dat we succesvol zijn om te kunnen zeggen van: ik heb al seks gehad. Ik heb vaak seks. Ik heb al vele partners gehad. 

De begeleiding door ouders hierin is niet altijd adequaat en zelfs vele volwassenen puzzelen nog lang om voor zichzelf hier een juiste vorm in te vinden. Onderwijl lopen we onze schades op en veroorzaken we ook onze schades bij anderen.

De wereld verandert echter en onze gedragingen veranderen nog niet echt mee. Nog steeds hanteren we richtlijnen van het krachtigste mannetje krijgt de meeste vrouwtjes en het mooiste vrouwtje krijgt de sterkste man. Ja, onbewust zijn we daar nog steeds mee bezig. Niet voor niets lopen we massaal te diëten of trainen we in de sportschool om maar het ideale figuur te krijgen. 

Wat ook waar is is dat we sociaal geaccepteerd willen zijn. Daar zit veiligheid in, de veiligheid van de groep. 

Maar wordt het niet eens tijd om op een andere manier naar onszelf te gaan kijken? Te zien dat we een ziel zijn in een menselijk lichaam en dat het stom is om onszelf druk op te leggen of ons meest intieme stuk zomaar te delen met iemand die we nog maar net kennen. Tuurlijk mag elk mens voor zichzelf bepalen hoe hiermee om te gaan maar als ik eervol ben naar mezelf toe dan neem ik de tijd. 

De tijd om:

 • De ander rustig te leren kennen. 
 • Te voelen hoe intiem/kwetsbaar het is om een ander toegang te geven tot mijn geslacht. 
 • Te voelen hoe kwetsbaar het voor die ander is om mij toegang te verlenen tot haar/zijn geslacht. 
 • Wat het precies voor mij betekent om zo intiem met iemand te willen verbinden?
 • Stap voor stap op lichamelijk niveau elkaar te leren kennen, strelen, knuffelen, zoenen, massage en dan eens gaan voelen of je verder wilt. 

We zijn tenslotte Homo Sapiens, dwz de denkende mens. Wordt het dan ook niet eens tijd dat we als denkende mens eervol met onszelf en met de ander omgaan? Dat we gaan nadenken over onze acties ipv onze dierlijke driften te volgen? Dat we respect tonen voor de ander en niets meer tegen iemands eigen wil in doen? 

Transformatie is voor iedereen anders.

Iedereen heeft op zijn eigen wijze te kampen met hoe om te gaan met seks. Kan je je makkelijk beheersen? Ben ik in trek en is er ruim aanbod in partners? Ben je lelijk en krijg je nergens contact? In alle omstandigheden is het zaak respect voor jezelf te houden. Hap niet zomaar toe omdat je nooit gevraagd wordt. Vind het respect voor jezelf en zie dat je een ziel bent in een menselijk lichaam. Weet dat het meest sexy aan een ander de verbinding is die je met die persoon voelt. Niet de fysieke eigenschappen. 

Wat zou het mooi zijn als we in een wereld zouden leven waar iedereen respect heeft voor zichzelf en voor anderen. Dan gaan we namelijk niet over elkander’s grenzen heen en hoef je als mens niet meer bang te zijn dat ze iets overkomt wat je niet wilt. Dan kan iedereen zich zo kleden als je wilt en jezelf uiten en je toch veilig voelen in deze maatschappij. 

Waar dit leven mijns inziens over gaat? Over liefde en respect, over als ziel dit lichaam bewonen en capabel zijn om je gevoelens te ervaren en te verwoorden naar jezelf en anderen. Om plezier te hebben op dit mooie ruimteschip op waar we wonen. Dat je nergens naartoe hoeft en niets hoeft te creëren. Dat we als mens in balans mogen leven met de natuur en ons altijd verbonden voelen met de bron. 

Er is een algemeen wantrouwen naar mannelijke intimiteitswerkers.

Er zijn vele verhalen te vinden over mannen die over de scheef gaan, met name richting vrouwen. Het zijn niet alleen mannen die dit doen, ook vrouwen gaan over grenzen bij anderen. Bij mannen is het vaker seksueel dat het fout gaat en daar wil ik nu even op focussen. 

Veel mannen leven in een wereld van tekort, tekort aan intimiteit en seks. Daar waar een tekort is ontstaat ook een behoefte. Er is dan ook een hele industrie om dit tekort van mannen enigszins op te vullen. Noem het dames van plezier, nachtclubs, porno en allerhande datingbureaus/apps. 

Waar het voor mijn gevoel ook mis gaat is dat er een hele generatie(s) mannen rondloopt die niet begeleid is in hoe om te gaan met intimiteit en seks. Gelukkig zijn er genoeg die wel een gezonde intimiteitsrelatie opbouwen en ieder op zijn manier maar er zijn er ook nog genoeg die niet weten hoe het hoort. Ook de media draagt daar niet aan bij als mogelijk goed voorbeeld. In menig film of serie wordt er op de eerste avond al gevreeën. Als je als mens alleen luistert naar de signalen van je lijf, je opwinding die in het contact ontstaat dan kan je inderdaad snel overgaan tot de daad.

 

Maar dan heb ik een vraag voor je? Is dat respectvol naar jezelf en naar die ander? Want daar gaat het mijns inziens mis. Er is nog maar weinig respect voor je eigen geslacht en voor die van de ander. Lust viert hoogtij en de seksindustrie speelt hier handig op in. Waarvoor? Om mensen zo goed mogelijk te begeleiden of om zoveel mogelijk geld te verdienen?

Je geslacht is je meest intieme deel van je lichaam en om die te verbinden met een ander persoon is het intiemste wat je kan doen. Veel mensen, waaronder ikzelf eerder ook, hebben geleerd om vooral niet teveel te voelen. Daardoor kan je ook op de eerste date al het bed delen met iemand want echt voelen doe je toch niet. Je reageert vooral op je lichaam en je eigen fantasie/lust. 

Wat nou als je wat meer tijd gaat nemen om te voelen wat er bij jezelf gebeurt? Ook vragen wat er bij de ander speelt doet er wezenlijk toe. Ik als man mag voelen hoe mijn lichaam reageert op een partner maar er is meer, iets wat me na al die jaren pas duidelijk is geworden. Ik mag voelen dat ik met heel mijn wezen wil verbinden met een partner en daarbij wil ik dat die partner dat andersom ook wil. Mocht 1 van de twee hier een twijfel of nee voelen dan zou ik zeggen: no go. Dan heb je namelijk respect voor jezelf en de verbinding die je wenst te maken. 

Weet je het nog niet zeker? Spreek dan wat vaker af en leer elkaar kennen. 

Seks is niet iets wat je zomaar doet en zeker mag je als mens ontdekken wat iets met je doet. Maar als je bewust bent van de heiligheid van een vrijpartij, ga daar dan ook bewust mee om. 

Ik denk dat veel mannen en ook vrouwen hier nog niet zo bewust mee omgaan. Het vraagt ook om echt naar je gevoel te gaan, naar je hart. Niet langer meedeinen op de golven van lust en oppervlakkig plezier maar seks weer zien als heilige verbinding. In die verbinding mag lust en plezier nog steeds zijn, graag zelfs, maar kijk maar eens of je hier een stap in kan maken de volgende keer dat je een nieuwe partner treft. 

Er zijn natuurlijk allerlei middelen die dit proces nog extra verdoven zoals, alcohol & drugs. Je doet jezelf tekort als je niet oprecht voelt of je met iemand wil verbinden. 

Even terugkomend op het topic: ik ben ook een man en ben actief als masseur, knuffelaar en coach. Ja, zelfs intimiteits-trainer en ik heb last van het algemene beeld dat van mannen geschetst wordt. Ik ben dat niet! Ik ben zo zuiver als ik zijn kan in het begeleiden van anderen mbt intimiteit. Ik kom niet uit een wereld van tekort en er zijn er meer die zijn zoals ik. Meer die seks en intimiteit weten te waarderen voor wat het is, die zien hoe kwetsbaar het voor velen is. Niet alle mannen zijn fout! De meeste zijn zelf goed, mogelijk nog niet heel bewust maar wel goed. 

Veel mensen(lees pubers) gaan te snel in hun ontdekken van intimiteit, mogelijk door de druk die ze extern voelen om ‘het’ te doen. Mogelijk juist door de druk die ze zichzelf opleggen. Mogelijk ook door de verwarring mbt wat er allemaal met je lijf gebeurt als je volwassen wordt. Je moet echter niets en het is prima om na je twintigste je eerste seksuele ervaring te hebben als het daarvoor nog niet zo voelt. Hoeveel eerste keren zijn niet fijn of niet bijzonder en daarmee ‘te snel’? Wat nu als we weer tijd nemen voor onszelf en de ander om te voelen en op rustige wijze kennis te maken? Te leren dat er voor beide een ja en een nee mag zijn. Dat je ja mag zeggen om te proberen maar dat je ook nee mag zeggen als het niet fijn voelt. 

Er zijn vele gradaties van intimiteit en ga ze als je kan stapje voor stapje langs. Knuffelen, zoenen, dansen, massage. Tot je voelt dat je echt wilt vrijen. Laat jou tempo niet door een ander bepalen, daarvoor ben jij te bijzonder. Praat over wat je ervaart en wat je wilt en handel uit vrije wil en laat de ander dat ook doen. 

Ik hoop dat er mensen zijn die geholpen zijn bij deze tekst, die intuïtief voelen dat hier waarheid in zit. Neem de tijd, wees zuiver en geniet van het spel. Geniet van de ander ontmoeten en weet dat die ander ook liefde is en liefde wil delen net als jij. Lichamen willen wel maar doet je hart ook mee?

De wereld zou een stuk mooier zijn als de angst er niet meer was dat er over je grens gegaan kan worden. Als jij aangeeft van: ik wil dit niet, dat daar naar geluisterd wordt. Velen van ons lopen in onze prille jeugd schade op in het aangeven van grenzen, vaak door onze ouders en die ouders doen dat niet bewust. Die hebben het ook niet geleerd. 

Aho

Mannen als vrouwencoach.

Zo ben ik voor de zoveelste keer geblokkeerd door een cliënt. Wat is het toch lastig als man om vrouwen te coachen die schade opgelopen hebben in de intimiteit. Telkens weer blijft de vraag spelen dat ik iets van ze wil of dat het mij om het geld gaat. Wat nou als je als man vrouwen puur wilt bijstaan om ze te helpen? Als prof reken ik daar natuurlijk geld voor maar als geld niet bestond en ik gratis zou wonen en mijn eten voor niets kon ophalen dan deed ik het gratis uit liefde voor mijn medemens. Voor de verwarde medemens die zoekt naar wat hij/zij echt wil. 

Mijn basispositie is juist dat ik niets wil en de cliënt mag met een hulpvraag komen. Het is al spannend genoeg om als vrouw naar een man toe te stappen in deze tijd. Mijn God! De metoo fase is amper twee jaar terug en ik kon aan mijn water voelen dat het niet als vanzelf zou gaan om dit werk te gaan doen. Maar wat een strijd is het toch soms om mensen van je zuiverheid te kunnen overtuigen. Mannen en vrouwen! Beide zijn argwanend naar mannen toe.

Ik herken dit maar al tegoed in mezelf en ik heb die neiging ook. En toch komen er andere mannen op mijn pad die ook vanuit zuiverheid vrouwen willen helpen. Vrouwen zijn geneigd te zeggen dat vrouwen bij vrouwen helen en mannen bij mannen. Ik zie daar ook een waarheid in maar het kan ook anders. Juist de interactie tussen man en vrouw kan zo helend zijn, het niets moeten en in alle rust voelen wat er speelt. Hoe krijg je als vrouw weer vertrouwen in een man? Door alleen met vrouwen om te gaan? Nee, natuurlijk niet. Andersom met mannen net zo. Ook bij mannen kan het vertrouwen in een vrouw sterk gekrenkt zijn. Kan je dat compleet helen bij een man of kan juist een bewuste veilige vrouw daar bij helpen? 

Zo zie ik mezelf als bewuste man. Zeker heb ik nog mijn vragen over het leven maar dat blijft altijd. Als je 1 deur achter je sluit dan openen er voor je weer drie andere. That’s life, blijf onderzoeken waar je vandaan komt, hoe je geworden bent wie je nu bent en onderzoek wie je diep van binnen bent. Leer te houden van jezelf en ga staan voor wie je bent. Ook als je erachter komt dat je eigenlijk iets bent wat tegen alle overtuigingen van vroeger indruist. Dit is jouw leven en die oude overtuigingen zijn niet van jou. Die heb je geleerd van je omgeving. Hoogste tijd om nieuwe te leren en integreren in je leven. 

Gister een prachtig gesprek gehad over zelfliefde en dat iedereen dat al in zich heeft. Tuurlijk hou jij van jezelf! Het zijn de dingen waar je denkt aan te moeten voldoen die maken dat je twijfelt. Ik ben niet dat of ik denk dit en daarmee vind je jezelf niet oké? Onzin! Ik ben oké zoals ik ben en ik hou van mij. Dat is je ware basis. 

Het pad daarnaartoe is een pad van helemaal authentiek worden, weten wie je bent, wat je wilt en daar voor gaan staan. Daar vind je ook je grenzen in wat andere mensen wel of niet bij je mogen doen. 

En ik? Ik ben een lieve betrouwbare man die andere mensen met liefde wil bijstaan in hun proces. Als je mij niet kan zien als die man kan ik je ook niet helpen. Ik ben ook een vrije denker en wat makkelijker met naaktheid en intimiteit dan anderen. Dat gebruik ik om te helpen, ik moet daar niets mee. Het is ook een heel spannend werkgebied en ik ben daar volop mee aan het voelen en onderzoeken. Het is ook kwetsbaar om dit te doen want je hebt eerder een slechte naam dan een goede. 

Maar ik doe het toch! Bij alles wat ik doe vind ik het belangrijk dat het niet indruist tegen iemand eigen vrije wil. Je moet niks. 

Er is nog zoveel groei te behalen in de ontwikkeling van de mens waar het intimiteit en seks betreft. Ik ben opgegroeid in een omgeving die niet aanraakt en knuffelt, waar je niet praat over seks. Iedereen het wil doen en doet en veel jongeren niet leren hoe je liefdevol voor jezelf in contact gaat met een ander. 

Want daar gaat het leven ook om, dat jij in balans bent met je lijf en wat je voelt en dit naar je omgeving kan aangeven. Geen schaamte, geen opgekropte emoties maar je authentieke zelf zijn. 

Aho

Onderweg naar mijn authentieke zelf.

Mijn lichaam bewonen

Ik ben nu al een paar jaar aan het ‘wakker worden’ en stapje bij beetje wordt ik bewuster van wie ik ben en hoe ik geworden ben wie en wat ik ben. Veel heeft te maken met je jeugd en wat je daar geleerd hebt te doen. Andere zaken gaan voorbij dit leven en zo draag je energie van je familielijn met je mee. 

De laatste tijd loop ik tegen mijn hart aan en vooral het niet voelen daarin. Naar anderen sta ik wel redelijk open in het meevoelen maar mijn eigen emoties komen niet echt binnen. Die heb ik in mijn jeugd compleet geblokked omdat dat toen nodig was om te overleven. Ik weet nog wel dat ik als kind/puber echt intense steken pijn in mijn hart voelde maar kon het destijds niet vertalen naar mijn emoties. Is dit hoe een hartaanval voelt dacht ik wel eens? Maar dat was het dus niet. Het was de lijfelijke uiting van mijn emoties.

Waarom ging ik zo op slot? Wat was er in mijn jeugd niet veilig dat ik geen emoties aankon? Ik denk dat het met mijn ouders te maken heeft die op het emotionele vlak niet thuis waren. Zo heb ik al 42 jaar geen traan gelaten. Soms is het veilig om mijn uitbundige zelf te zijn maar meestal heb ik een masker op van hoe het hoort en doe maar ‘normaal’. Hoe heel je een trauma op je hart dat zo diep zit? Dat is wat mijn leven behelst en er zijn er vast veel meer als ik. 

Kan ik weer mijn lichaam belichamen? Kan ik gewoon in mijn lijf wonen en alle emoties en gevoelens toelaten en er bij blijven? Kan ik zijn wie ik ben? Dat is het pad dat ik loop en nu onderzoek. Al jaren ben ik bezig met massage, lees ik veel zelfhulp boeken en doe allerlei verbindende workshops om weer contact te maken met de geblokkeerde stukken in mij. Kan ik het er weer laten zijn? Wat maakte dat het er niet mocht zijn? Iedereen maakt zijn eigen reis op aarde en mag voor zichzelf uitvinden wie hij/zij is en dat volledig accepteren en laten zien aan de wereld. Ieders pad en oplossing om daar te komen is anders. 

Archetype voor hart is ook wel de Koning.

Kun jij zien waar je vandaan komt en kijken hoe je jezelf kan healen? Hoe mooi zou het zijn als volgende generaties een stuk minder te healen zouden hebben dan wij? Dan wordt deze wereld een stuk mooier. In basis zijn we liefde en gaan we ook liefdevol met elkaar om. Je bent van niemand en je mag met iedereen verbinden. De mate van verbinding met elk persoon bepaal je zelf. Mag je je liefde gewoon laten stromen naar anderen en kan je dat van anderen terugontvangen? En hoe ziet dat eruit? Kunnen we claims achter ons laten en geen jalousie of hoort dat bij de menselijke ervaring? 

Hoe vrij van geest kan iemand zijn? Sommige patronen kom je pas tegen als je iemand dichtbij laat komen en daarin zijn ook weer allerlei lagen. Het leven gaat over alle laagjes afschillen tot je je authentieke zelf weer vind. Dan heb je niets meer te bewijzen en kan je gewoon ‘zijn’. Dus speel met het leven, doe je ding wat jij nodig hebt, analyseer en stuur bij. Dit alles in liefde voor jezelf. 

Je eigen waarheid

In deze wereld zal je veel mensen tegenkomen die allemaal hun eigen waarheid kennen. Misschien ken je de jouwe nog niet en wordt je door al die waarheden van je stuk gebracht. Hebben zij gelijk? Zeker als een hele groep hetzelfde denkt en jij het anders ziet ben je geneigd om aan jezelf te twijfelen.

coaching Massage Zwolle
Laat me jou helpen je eigen waarheid te vinden.

Wat nou als je gaat beseffen dat eenieder zijn eigen waarheid heeft? Dan mag jij toch ook je eigen waarheid hebben? Wat mensen over zichzelf zeggen geloven ze ook en dat is dan ook zo. Zo ook met hoe liefde eruit moet zien en op welke manier ze tot een hoogtepunt kunnen komen met een partner. Als je daar heel vast in zit is alle speelsheid weg in een contact of vrijpartij en moet het volgens een bepaald patroon. Kan je dat denkpatroon nog weer loslaten en in het moment blijven? Geloof je dat je lijf veel magischer is dan dat je eerder kon geloven?

Je kent het vast dat je door bepaalde muziek of door iets wat een persoon zegt rillingen door je lijf krijgt of kippenvel. Dat is energie die resoneert in jou. Zo reageert je hele lijf op allerlei manieren op energie. Het lijf gaat op slot, je voelt pijn, je voelt genot, woede, liefde, afgunst, onrecht, verdriet, etc etc. Het is jouw lijf dat reageert op energie. Kan je jezelf nog herprogrammeren? ‘We doen het altijd al zo’ wil niet zeggen dat het niet anders mag of kan. Vrijheid krijgt een heel nieuwe betekenis als jij je kan bevrijden van allerlei (algemene) overtuigingen die je beperken.

Waarom is de ene persoon super gevoelig en is een ander gesloten en gevoelloos? Dat heeft te maken met wat die persoon tegen zichzelf zegt. Als wat je zegt je leven creëert, wat wil jij dan anders zeggen?

Als je iets vaak genoeg zegt tegen jezelf dan plant je dat in je onderbewustzijn en juist dat bewustzijn bepaald heel sterk wat we aantrekken in het leven. Rijkdom? Knappe partners? Vrije tijd? Noem het allemaal maar op. We creëren het zelf. Zo kan je jezelf programmeren en je leven veranderen door je onderbewustzijn nieuwe overtuigingen te leren. Dat is een proces van veel herhalen. Telkens het zaadje opnieuw planten en vertrouwen dat het goed komt.

Wat voor zaadjes plant jij op dit moment voor jezelf? En welke wil je planten? Je bent welkom als je toe bent aan wat anders.

Notitie van 2017…

Een notitie van 16 juli 2017, in die tijd mocht het roer om. Ik wil(de) niet meer mezelf kwijt raken in een drukke productie wereld waar het draait om materiaal en geld. Wat is tenslotte een leven zonder liefde? Ik ben toen gaan inzien dat veiligheid en liefde alles kan genezen, dat het aan mensen de ruimte geeft om zich te ontwikkelen en zichzelf te leren kennen. Middels Raak me eens aan heb ik ook die liefde en veiligheid willen geven aan mensen die bij me komen. Dat ik daarnaast een voorstander ben van openheid over seksualiteit heeft me niet geholpen. Dat schrikt af en maakt mensen bang en dat is nooit mijn bedoeling geweest. Mensen die me persoonlijk kennen weten hoe en wie ik ben en dat ik juist mensen wil helpen de dingen te onderzoeken die ze zelf eng vinden en alleen niet aan durven. Ik heb van alles gezegd en ook van alles gedaan en sommige dingen waren niet heel handig. Mijn intenties zijn echter niet verandert en mocht wat ik doe en schrijf ooit onduidelijk voor je zijn, ga dan aub niet in angst maar vraag gerust om uitleg. Na een workshop over ‘hechting en seksualiteit in de therapeutische relatie’ en een aantal eigen ervaringen ben ik gaan inzien dat ik mag praten en delen over seksualiteit en het niet langer zelf aanbied. Intimiteit is voor mij prima maar dat blijft op een heel ander lvl. Voor veel mensen is een massage al heel spannend en knuffelen nog erg ongewoon. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel mensen mag helpen te groeien en een veilig baken in deze wereld mag zijn. Mensen helpen met stukken helder te krijgen zodat je het zelf kan onderzoeken. Sorry als Ik voor sommigen onveilig overkwam🙏

De notitie:

Lief universum: ik wil graag groeien als man, dat er op het juiste moment vrouwen zijn die me uitdagen en leren vanuit mijn hart te spelen, liefhebben en voelen. Ik wil me geliefd voelen, ik wil af en toe meegenomen worden door andere mensen in nieuwe ervaringen, gezelligheid en ontspanning. Ik wil mannen zien als broeders en niet als concurrenten. Ik wil andere mensen bijstaan in hun pad naar geluk. Ik wil me kunnen verliezen in mijn oerdriften. Ik wil een goede vader zijn voor mijn kinderen. Ik wil graag geld verdienen op een wijze die niet als werken voelt voor me en leven in overvloed zodat ik het leven en deze aarde lekker kan ontdekken. Aho❤️

Mijn reis naar innerlijke vrijheid:

Ik ben opgegroeid in een gezin waar ik emotioneel niet gezien ben en bij mijn geboorte werd ik meteen gescheiden van mijn moeder omdat ik 3 dagen een couveuse in mocht. Dit had tot gevolg dat ik onveilig gehecht opgroeide. Kenners weten dat dit grote gevolgen kan hebben voor de rest van je leven. 

Ik kan nu wel zien dat mijn ouders echt wel hun best gedaan hebben om me een zo goed mogelijke start mee te geven (en nog) maar dat maakt het niet makkelijker. 

Ik was van nature een lief kind en vond het niet leuk om te vechten. Stoeien ging nog wel en cowboy en indiaantje vond ik ook wel leuk maar echt vechten deed ik niet. Toen ik 6 was kreeg ik een bril die ook maakte dat ik ‘voorzichtiger’ moest zijn. Ik speelde toen net zo graag met meisjes als met jongens en ik ben nog steeds een vrouwenman. Ergens ben ik nog steeds mijn weg aan het zoeken in hoe ik met mannen om kan gaan. Ik ben een wat gevoeliger man en merk bij veel mannen weerstand naar mijn persoontje. Of dat nou is omdat ik groter ben en eigenzinniger of wat dan ook, er zijn maar weinig mannen echt supportive naar mij geweest in mijn leven. 

Als je 1-2 jaar oud ben kan je steeds meer en gaan ouders ook steeds meer van je vragen. Doe dit dan krijg je dat. Dit is een normaal fenomeen en geen ouder kan het perfect doen. Je leert te voldoen aan voorwaarden. Wat je als klein kind het meest nodig hebt is liefde en aandacht van je verzorger, en veiligheid. Je doet alles voor een positieve reactie van je ouders. Als je zoals ik opgroeit bij twee ouders die beide uit een heel groot gezin opgegroeid zijn krijg je dat niet. In hun kindertijd was er namelijk ook geen ruimte om elk van de 9 of 11 kinderen veel persoonlijke aandacht te geven. Daarbij had ik nog een broer en zus als concurrent. 

Op mijn uitreiken kreeg ik vaak een correctie en leerde ik dat ik niet te veel aandacht moest vragen. Mam was druk genoeg met het huishouden en pa was (erg) veel aan het werk in een groeiend eigen bedrijf. Wat er dan gebeurt is dat je leert dat je niet lastig moet zijn, niet teveel aandacht moet opeisen. Elke correctie van een ouder is er 1 en ik herken het in mijn eigen gedrag als ouder. Je raakt emotioneel verwaarloosd. Wat het op mij voor effect had was dat ik het gevoel kreeg dat ik geen aandacht waard ben en heel erg op moest passen op welke manier ik aandacht trok. Je gaat je energie dimmen, je authenticiteit gaat verloren. Mijn ouders waren niet ‘veilig’ voor mij om helemaal mezelf te kunnen zijn want als ik dat liet zien was het vaak ‘to much’ en werd ik weer gecorrigeerd. Ik werd een echte pleaser en ging mee in wat anderen wilden. Mijn ‘antennes’ zijn goed ontwikkelt durf ik wel te zeggen. Er was niet echt een hechte band met mijn ouders en daardoor is het lastig om met anderen wel een hechte band op te bouwen. 

Coaching Massage Zwolle
Voel jij je vrijheid nog?

Doordat we zo’n grote familie hadden was er waarschijnlijk weinig tijd voor mijn ouders om vriendschappen te onderhouden want ik zag zelden andere mensen over de vloer komen dan familie of buren. Met dat als voorbeeld zijn de contacten die ik had altijd weer verwaterd op het moment dat ze uit mijn dagelijks bestaan verdwenen. 

Ik begrijp dat ergens wel want ik was niet authentiek en had dus ook niet mezelf te brengen in het leven van anderen. Daarbij was hechten aan anderen onveilig want iedereen verdwijnt op den duur weer. 

Ik heb in mijn jeugd veel tijd doorgebracht in boeken, daar beleefde ik mijn avonturen samen met de karakters uit het verhaal. Ik stoorde er niemand mee en dat was voor mij fijn en veilig. Toen er games uitkwamen was dat ook een welkome bezigheid. Ook daar stoor je niemand en beleef je toch van alles. 

Als puber was ik echt een buitenbeentje, onzeker en qua gevoel alles verstopt achter een dikke muur. Ik praatte in mijn jeugd maar weinig en dat heeft me echt een achterstand opgeleverd in gebruik in woordenschat. 

Op de lagere school kon ik fluitend alles halen zonder enige moeite maar op het voortgezet onderwijs moest er meer gebeuren. Dat had ik dus niet geleerd en vragen stellen aan een leraar was echt een opgave. Dan vroeg je om aandacht en dat had ik wel geleerd dat ik dat niet waard was. Ik kreeg dan ook altijd een blos als ik dat deed. Net als met alles waarmee ik de aandacht kreeg van een groep. 

Sport ging me wel goed af, ik keek er graag naar op tv en ik was er zelf best goed in. 

Fysiek kon ik me op een gegeven moment ook niet meer verstoppen want met 15jr was ik 1,93m. Daar was ik me destijds niet van bewust. Zo lang zijn maakt dat je snel gezien wordt als volwassen maar in mij schuilde gewoon nog een onzekere puber. Een puber die gevoelsmatig compleet vast zat en totaal niet wist hoe hij contact kon maken met het andere geslacht. Ik kampte echt met een laag zelfbeeld. Ook had ik weinig toekomstperspectief, geen idee wat ik wilde worden en wat ik misschien wel wou dat kon niet ivm slechte ogen. Dat was nl piloot en mijn lengte hielp daarbij ook niet. 

Probeer dus maar eens gemotiveerd te blijven voor een studie als je niet duidelijk hebt wat je ermee gaat doen. Ik leefde per dag en was best instabiel destijds. Ik had niemand met wie ik echte gesprekken had waarbij de mens Roy Wolbers ook gezien werd. 

Toch was ik best opgewekt en maakte ik er het beste van. Die positiviteit heb ik nog steeds. 

Ik sloot me ook altijd wel aan bij een groepje buitenbeentjes die pasten bij mijn ’status’ maar bleef bij niemand echt hangen. 

Zo hobbelde ik door het leven en kwam ik met 19jr van de Mts af, woonde nog thuis en had best een leuk inkomen. Vanaf mijn 16e reed ik al brommer en het was tijd voor de volgende stap. Een motor, ook iets waar ik goed in ben. Ik ben erg snel in het doorzien van situaties en kon daarmee als een jekko door het verkeer. Het was een uitlaatklep die ik nodig had, de beste manier van reizen die ik ken. Ik ging soms met ware doodsverachting door het verkeer want idd ik waardeerde het leven niet zo. 

Vriendinnen kwamen ook in beeld en ik vond dat zeker in het begin heel lastig. Ik wist niets van intiem omgaan met een ander mens en wat ik wist had ik uit boekjes. Mannen onder elkaar zijn stoer en hebben het al zo jong mogelijk met een meisje gedaan. Dat was het beeld dat ik had en ik was verlegen en schaamde me voor mijn onervarenheid. (Nu kan ik zien dat het anders zit maar nog steeds vind het ik lastig om op een vrouw af te stappen). Ik had me intern dus een enorme druk opgelegd en dat resulteerde in heel veel spanning in het contact met vrouwen. Nu dat ik dit type voel weer hoe onzeker en moeilijk ik het vond. Mijn romances waren maar kut en ik kon me maar niet ontspannen bij een vrouw. Zoveel ‘prestatiedruk’ had ik mezelf opgelegd. 

Mijn gevoel zat achter een grote muur en ik was niet in verbinding met mijn eigen hart. Toen ik 22 was had ik contact met 2 hele leuke meiden maar kon tussen die twee geen keuze maken. Beide waren op hun eigen manier prachtig en in mijn oude overtuiging moet je kiezen voor 1. Niet wetende dat 1 van de twee zelf in de knoop zat werd ik ineens verrast door een bericht dat ze zichzelf opgehangen had. Ik wist niet hoe ik het had en ben op de automatische piloot door die dagen heen gekomen. Ineens mag je 1 van je geliefdes begraven. Mijn familie had geen idee wat ik doormaakte en ik voelde daar ook geen enkele steun( ik woonde nog thuis). Ik zat emotioneel zo op slot dat ik die gevoelens ook gewoon niet door liet komen. Als ik dat gedaan had ging ik kapot denk ik. Wat een kutverhaal denk ik nu. Ik was destijds niet voor niets 1 bonk spanning en masturbeerde bij vlagen enorm veel. Denk dat dat ergens onbewust zelfbescherming was om maar ontspanning te brengen in dat kloterige leven. Monique( de dame die zelfmoord pleegde) en Willeke waren goede vriendinnen. Ik weet niet of het door de situatie met Monique kwam maar met Willeke is het toen ook niets meer geworden. 

In de grote vakantie daarna ging ik voor het eerst met een groep naar Spanje. Het waren mensen die ik zag bij het stappen en voor het eerst voelde ik me thuis in een groep. Dat voelde heel goed en ik kwam echt lekker in mijn vel te zitten die vakantie. Danste dronk en had contact met vrouwen. In ons hotel zat een groepje van 3 meiden en 1 van die drie is mijn ex. Zij was blijkbaar meteen al gecharmeerd van mij en tijdens een treffen op een balkon trok ik haar bij me op schoot. Iets wat ze duidelijk niet erg vond. Er volgden een paar leuke dagen waarbij we elkaar te pas en te onpas tegenkwamen. Zij ging toen na 3 dgn retour naar Nederland en ik had haar adres. Een andere dame stond bij Zorba’s achter de bar. Ik zag wel dat ze een stuk ouder was dan ik maar dat maakte haar misschien ook wel veilig. Ik gooide al mijn charmes in de strijd gedurende de dagen die volgden en we hadden echt een leuke klik. Op de laatste avond voor vertrek nodigde ze me uit om mee te gaan naar haar huis. Ik nam toen de beslissing niet mee te gaan omdat ik de volgende dag vroeg zou vertrekken en bang was de vlucht te missen. Of ik daar spijt van heb? Ja nog steeds maar ik koos voor veiligheid. 

In de tijd daarna kreeg ik een relatie met mijn Ex, de moeder van mijn kinderen. We vulden elkaar aan op het moment dat we dat nodig hadden. Ik was driftig toe aan het verlaten van het nest. Ik was rebels en onhandelbaar en moest een eigen plek. Mijn Ex kwam na een paar maand alleen gewoond te hebben bij me in wonen en we hebben het samen best goed gehad. Ik zie nog steeds wat voor leuk mens ze is en ben dankbaar voor onze tijd samen. 

Omdat ik niet van mezelf hield was ik best afhankelijk van haar liefde en misschien was dat andersom minder. Met mijn hooggevoeligheid voelde ik soms ook aan dat ze niet het achterste van de tong liet zien. Ik was en ben een lastig geval waar het hechting betreft en zie nu pas wie ik ben en waar ik vandaan kom. Uit respect voor mijn ex wijd ik me niet verder uit over onze periode samen. Het enige dat je moet weten is dat er zeker liefde was naar elkaar toe maar geen volledige openheid. Daar liepen we op den duur op vast. Weglopen kon ik niet omdat ik in een afhankelijkheidsrelatie zat. Zij was de bron van liefde in mijn leven. Nu weet ik beter maar dat duurde een tijd. 

Ook het vader worden heeft me wakker gemaakt, het heeft me laten zien wat ik als kind gemist heb. Ik ben daardoor gaan kijken wie ik ben en waar ik vandaan kom. Opgroeien met onveilige hechting is kut en ontregeld je hele bestaan. Ik neem niemand nog iets kwalijk voor de rol die ze hadden in mijn leven en ik kan het zien als lessen die ik nodig had. Lessen om te worden wat mijn zielsbestemming is. Hoge priester van de liefde. 

Voor mij betekent dat andere mensen helpen door mijn verhaal te delen op de manier die ik voel die nodig is. Ik heb schijt aan bestaande regels en doe alles wat werkt om mensen op het goede pad te helpen. Ik ben geschoold door het leven en leer nog elke dag (en ben ook nog van plan dat jaren vol te houden). 

Deze wereld heeft liefde nodig als voorbeeld. Ik gun het iedereen dat ze gelukkig zijn met de persoon die ze in de spiegel zien om vandaaruit een menswaardig bestaan op te bouwen. 

Mijn bedrijf heet raak me eens aan omdat ik zie dat de mensheid bij aanraken gebaat is. Of dat nu een massage is of een knuffelsessie of dat je les wilt in het aanraken van je lijf of je gewoon een dagje geliefd voelen in deze kille maatschappij en dat je verhaal gehoord wordt?

Velen zullen dit nog niet willen zien en er wat van vinden maar ik weet waarom ik het doe. Elke ziel die tevreden is met zijn spiegelbeeld is een ziel die de wereld mooier maakt. Een wereld vol van liefde. Dat is het voorbeeld dat ik mijn kinderen mee wil geven. 

Pink zingt het in 1 van haar nummers en het raakt me iedere keer weer: we are billions of beautiful hearts❤️

Hoe ik kom bij hoe ik de wereld wil helpen? Een 10 jaar geleden ben ik begonnen met rebalancingmassages. Ik trof een schat van een mens die cursus gaf in deze methode. Het mooie was dat ze er telkens ook een stukje van haar eigen ontwikkeling in gooide in de vorm van een meditatie of ademoefening. Ik leerde hoe het is om aan te raken, hoeveel verschil er zit in het aanraken en hoe heerlijk het kan zijn. Open staan voor de aanraking van een ander. Ik was mijn hele leven al een gever en kon zelf maar moeilijk ontvangen. In een tijdsbestek van jaren leerde ik steeds meer technieken en ook het verschil in hoe een aanraking ontvangen wordt. Massage komt al snel dichtbij en is zeker intiem. Als ik zelf gemasseerd word probeer ik maximaal te genieten en op een zo diep mogelijke manier te ontspannen. Als je binnen de mazen blijft van een massagetechniek blijft, dan mag de aanraking er vaak wel zijn en staat de ontvanger wel open om de aanraking te ontvangen. Dat is de vrijheid die in de ontvanger zelf zit, ga je daaraan voorbij dan mag het er niet zijn en komt er weer spanning op. Bij de Sportmassage werkt dat precies zo. Soms merk je dat iemand de aanraking fijn vind en dat ze open gaan om meer fijne strelingen te ontvangen, dit is wat ze in tantrische massages doen. Een stap verder in de energie, aanraken waarbij je seksuele energie er mag zijn. Iets wat erg fijn is en als je weet dat je veilig bent je ook voor kan openen. Deze staat van openheid is makkelijk te bereiken als je partners bent maar je kan het ook ontvangen van een vreemde. Als je maar voelt dat je veilig bent en dus je grenzen gerespecteerd worden. We gaan nu fast forward dus ff een stap terug. 

Na de jaren rebalancing cursus kwam ik in contact met Biodanza. Een vorm van dans waarbij je leert om te verbinden. Met jezelf en met anderen. Daar waar ik de connectie met mijn hart kwijt was, was hier aandacht voor juist die connectie. Als ook voor het verbinden met anderen. Ik leerde langzaam mezelf beter kennen en wat verbinden met anderen met me deed. Zowel met mannen als met vrouwen. Ik leerde dat je kan verbinden van mens tot mens waarbij geslacht niets uitmaakt. Dat maakte ook dat ik net zo makkelijk een man met liefde aan kan raken als een vrouw. Ook mannen zijn op zoek naar liefde en zachtheid. Bij veel mannen zit daar nog weerstand op om een andere man zacht aan te raken. Dat hoort bij hun eigen proces. 

Ff terug naar wat verbinden met anderen met me deed. Het is zo verschillend met wat voor intentie iemand in jou energieveld komt, de 1 komt wat brengen en de ander komt wat halen. Soms is er balans en zijn er twee die iets te brengen hebben en dat zijn de magische momenten. Dan kan je levensenergie tot grote hoogte stijgen. Omdat er maar weinig mensen zijn die dit echt goed kunnen was ik na de vrijdagochtendbiodanzales vaak moe, leeggezogen. Ik had me te open verbonden met mensen die kwamen halen. Stapje bij stapje leerde ik mijn energie beter te bewaken en uit zorg voor mezelf te verbinden met de mensen waarbij er gezonde balans was. Als ik dan toch met een ‘zuiger’ in contact kwam kon ik bewust mijn energie bij me houden( of niet). 

In mijn werk vind ik het niet erg om zo’n energiezuiger tegen te komen want ze hebben idd iets nodig en ik krijg er iets anders(geld is ook energie) voor terug. Dat maakt het oké en ik focus me compleet op het proces van die persoon. Wat heeft die nodig en hoe ondersteun ik dat?

 Spiritueel:

Elk mens maakt ook zijn eigen reis op spiritueel vlak, zo ook ik. Willem van oranje vocht ooit voor vrijheid in geloof en meningsuiting en dat was super. https://youtu.be/YpcBkCTUKxE (Leuk nummer hierover van Claudia de Brij)

Ik groeide op als rooms katholiek en moest daarin naar de kerk. Geloof is bedoelt om mensen te verbinden en ik heb nooit gevoeld in mijn parochie dat ik verbonden was via het geloof met de rest. Ik moest echter wel naar de kerk. Ik luisterde wel naar de preek en keek naar de mensen maar het raakte niet echt. Op mijn 16/18e heb ik toen de kerk losgelaten. Ik ging niet meer en heb jaren niets met geloof gedaan. Nu dat ik zelf verder ben qua bewustzijn komt het weer in mijn leven, ik raak met mensen in gesprek en besteed soms best veel tijd om iets te onderzoeken. Jaren terug heb ik het boek ‘de celestijnse belofte’ gelezen( en alle vervolgdelen) en dat gaf me een nieuwe visie op geloof. Niets is toevallig en mensen zijn energetische wezens. We zenden de hele dag energie uit en het is de kunst om in een zo hoog mogelijke frequentie te blijven. Positief en liefdevol. Daar moet je ook de ruimte voor nemen en je omgeving heeft enorm invloed op je energieniveau. Als ik nu soms geraakt wordt door mensen met een lage energie sta ik eerst te klapperen met mijn oren zo van: wat the fuck gebeurt me hier?? Als je het kan doorzien kan je er adequaat mee omgaan en vanuit je hogere energie blokken of even omlaagschakelen en vanaf dat niveau het contact aangaan. 

Vorig jaar(2018) kwam ik in contact met ‘het Kennisboek’. Het boek voorbij geloof want de kennis van de cosmos wordt daarin gewoon gedeeld. Ik heb daar een half jaar elke vrijdagavond gezamenlijk een fascikel uit gelezen. Ten eerste lees je om de beurt een hoofdstuk voor en achteraf ga je dan in je eigen woorden vertellen wat er staat. Heel leerzaam en het heeft me mooie inzichten gegeven. Het paste om me daar een half jaar mee te verbinden en dan het weer los te laten en mijn zielspad op te pikken. Dat wat je weet hoef je niet te geloven. (Inmiddels heb ik toch weer een eigen boek gekocht( feb 2020))

Alles komt samen:

Wij als mens zijn een ziel die een reis maken in een lichaam. Dat lichaam kan sterven maar de ziel nooit, die gaat gewoon door met een volgende reis. Eigenlijk zit de ziel niet in het lichaam maar heb je altijd verbinding met je ziel elders in het universum. 

Geloof wat je geloven wilt maar ik sta open voor de magie van het leven. Laat je door niemand vertellen hoe jouw leven eruit komt te zien want alles wat je geloofd komt uit. Als bv een arts tegen je zegt van: je hebt kanker en je gaat dood binnen … maanden en je geloofd dat, dan ga je ook. Durf je zelf tegen deze boodschap in te gaan dan kan je als ziel de magie in je lijf gebruiken om jezelf te healen. Dat vergt in mijn ogen wel dat je in een hogere frequentie leeft, ‘lichter’. Om in die staat te komen loopt iedereen zijn eigen pad. De 1 zoekt het in voeding, de ander in geloof/meditatie en weer een ander in hulpmiddelen als stenen en runen. 

Coaching Massage Zwolle
Niets is zeker in dit leven, ook niet waar je leven ophoud.

Doe wat werkt voor jou. Ik ben ervan overtuigd dat je alles met je mind kan doen. Je bent een god, een createur in een menselijk omhulsel en je kan je hele leven sturen. Op mijn manier doe ik dat en het werkt. Ik wilde op mezelf wonen om mezelf te leren kennen en mijn ex trapte me eruit( anders was ik trouw nog blijven zitten denk ik) ik wilde een huis in de buurt en ik woon nu een km van mijn oude huis vandaan en zo heb ik nog wel legio voorbeelden dat je de createur van je eigen leven bent. 

Zielsmissie:

Als ik mijn leven mocht indelen zoals ik het wil dat wil ik een liefdevol leven (ik sta centraal) waarbij ik andere mensen help om hun bewustzijn te verhogen. Mensen echte vrijheid terug te geven en leren leven vanuit hun ziel, vanuit liefde. 

Dat ik nog niet weet hoe ik met mannen om moet gaan heb je gelezen. Dat ik mannen indirect kan raken (laten groeien) door vrouwen te helpen zich te ontwikkelen is dan ook meer mijn ding. Vrouwen zijn geweldig in al hun variatie, jong, oud, dik, dun. Het maakt niet uit hoe ze er uit zien, het gaat eigenlijk om de ervaring die je met een ander kan beleven. Je kan de mooiste vrouw van de wereld voor mijn neus zetten maar als ze niet met mij wil verbinden en me de grond in trapt heb ik een kutervaring. Het wordt anders als een vrouw open voor je staat en wel wil verbinden, daar begint de magie. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor mannen. 

Als ik vrouwen ‘wakker’ mag maken in hun godinnenkracht zal ze zich nooit meer onrespectvol laten behandelen. Hoe ik dat doe? Ik ga volledig in verbinding met een vrouw, je krijgt me helemaal. Mijn ziel, mijn lijf en mijn hart. Ik ben echter dan echt en tolereer geen bullshitverhalen. Het vraagt van een vrouw dat ze voelt dat ze deze reis wil maken want het gaat je leven veranderen. Je zal de kreet hoge priester van de liefde misschien wel voorbij hebben zien komen en dat is de vacature die ik aangenomen heb. Ik ben een hoge priester van de liefde! Damn wat voelt ie nog onrustig in mijn buik. Daar zit nog schaamte en oud zeer op. Langzaamaan zal ik daar vast in groeien want dat is het pad dat ik kies. Het pad dat mij ook de groei gaat geven waar ik nog naar op zoek ben. Het pad waar ik in contact met cliënten mezelf wegzet voor het proces wat een vrouw te doorgaan heeft, een pad waar ik mijn eigen grenzen zal bewaken. Een pad dat vooral gaat om liefde en de veiligheid om te groeien. 

En jonge bijzondere vrouw vroeg me laatst van: is dit dan wel goed voor jou innerlijk kindje? En ik kan daar volmondig ja op zeggen omdat ik als volwassene mijn kindje bijsta. Omdat ik inzie dat je in groei steeds meer veiligheid gaat vinden. Veiligheid in een harde materialistische wereld die eigenlijk de zachtheid en liefde van het vrouwelijke nodig heeft. Waar we een balans mogen vinden in wat de mens nodig heeft en wat moeder aarde nodig heeft. In de bijbel staat dat wij mensen moeten waken voor het welzijn van de aarde. Als het goed gaat met de aarde dan zorgen we toch ook goed voor onszelf?

In liefde,

Roy

High priest of love💚 

Wederzijds consent


Single, wat betekent dat nou eigenlijk? Dat je geen partner hebt, geen relatie. Je bent alleen. 

Wat het ook betekent is dat je vrij bent om een andere single te ontmoeten, iemand van het andere geslacht leren kennen. Ja, voor het gemak ga ik even uit van een hetero situatie. 

Waar ik dan persoonlijk tegenaan loop is dat sommige dingen niet uitgesproken worden daar waar dat heel eenvoudig kan en waar het veel spanning weg zou kunnen nemen. ‘Ik vind je leuk en wil wel met je vrijen’ geeft van mijn kant veel duidelijkheid. Als je dan hetzelfde zinnetje terug krijgt krijg je ‘groen licht’ om lekker wat intiemer te worden. Wat strelen, een zoen, een knuffel en misschien wel een gezamenlijke striptease. (We spreken dit verlangen vaak niet uit en proberen dan ‘zuiver’ aan te voelen of de ander dit ook wil)

Heerlijk genieten van de uniekheid van elkaars lijf, ontdekken hoe het voelt, hoe het ruikt, alle zintuigen op scherp. Als gezonde man gebeurt het gerust dat je in dit spel een erectie krijgt, ik ‘open’ de weg naar mijn hart. Ik bezie het (tegenwoordig) als iets moois en liefdevols als dat gebeurt. Wat ik ook doe is bij mijn gezel aftasten of mijn erectie welkom is, het is mijn verlangen dat ik verwelkomd wordt met mijn erectie. Ergens ben ik denk ik beschadigd en is het niet vanzelfsprekend dat het oké is dat ik een erectie heb en als ik dat zo voel zijn er vast meer die zich hierin herkennen. Als mijn erectie gezien wordt en er mag zijn kan ik daar in ontspannen. Op welke manier je dat als vrouw doet maakt niet uit maar geef aub een duidelijk signaal af dat(als) het oké( gewenst) is. 

Heerlijk zo’n ontmoeting tussen twee lijven. Barry long zei: lichamen willen wel verbinden, het denken houdt ons vaak tegen. 

In de tantra kan je in een kort ritueel elkaar begroeten en eren. Elkaar een belofte doen om liefdevol en respectvol met elkaar om te gaan. Mooi als dat naar elkaar uitgesproken is, dat geeft duidelijkheid over de intentie van dat moment. 

Als een vrijpartij verder gaat en de opwinding stijgt speelt het verlangen op tot een penetratie. Voor mij is dat duidelijk een volgende stap in een vrijpartij. Een stap die niet vanzelfsprekend is, je gaat nl een diepere verbinding aan met elkaar. Zelfs bij een vaste partner is dit niet iets vanzelfsprekends vind ik. 

Het voelt stom om een vrijpartij even op pauze te zetten maar ik denk dat het goed zou zijn als de volgende twee zinnen standaard zouden worden bij het vrijen:

Hij: Ik wil je penetreren, vind je dat goed? 

Zij: ik wil je wel/niet ontvangen. 

En spreek het ook echt uit, als je namelijk iets woorden geeft ga je het ook in jezelf voelen.

Dit geeft meteen ook de ruimte om evt een condoom te pakken. 

De vraag kan natuurlijk ook vanuit de vrouw komen als: ik wil dat je in me komt, wil je dat? Waarop een man dan ja of nee kan antwoorden. Dat noem je wederzijds consent en dit is precies waar het nog wel eens mis gaat tussen man en vrouw. 

Als dit naar elkaar uitgesproken is, is het nog een kunst om het juiste moment aan te voelen waarop je de penetratie plaats vindt. Dat is echter stof voor een volgende blog. 

Moeiteloos en liefdevol, als het goed is gaat intimiteit zo💞

Openheid of liever verborgen?


Ik ben sinds 2018 actief als Zzp’er en we zaten toen midden in de metootijd. Voor mij was het echter ook een tijd dat ik na mijn scheiding mezelf steeds beter leerde kennen. Wie ben ik? Hoe ben ik zo geworden en wat wil ik het liefst in de wereld zetten? Ten tijde voor mijn scheiding was ik behoorlijk de weg kwijt en stroomde mijn leven niet zo. Ik had al kennisgemaakt met massage  en kwam erachter dat ik graag aanraak. Als man heb ik een natuurlijke voorkeur voor de zachtheid van een vrouwenlichaam en ik geniet van het spel van mijn handen, een dun laagje olie en huidcontact. Ook geniet ik van de reactie die het heeft op de gemoedstoestand van de persoon die het ontvangt. 

Massage coaching zwolle
Dit ben ik anno 2020, een look die ik wel fijn vind.

Na deze periode van massagecursussen kwam ik in contact met Biodanza. De dans van het leven noemen ze het omdat het zo alle facetten van het leven spiegelt. Je wordt hierbij uitgedaagd om jezelf te laten zien, niets moet maar het mag. Je doet dit in een groep gelijkgestemden want die die het niet leuk vinden of to much blijven vanzelf weg. Voor mij was het een veilige omgeving om te groeien. Ik werd gezien en ging mezelf weer zien. Het is ook de dans van verbinden, verbinden met jezelf en met anderen. Eerst rustig in een kring(3-??) en dan weer 1 op 1 of op jezelf. Ik ging mezelf weer zien op een laag dieper. Ik ging ook weer  knuffelen en heel liefdevol andere mensen strelen, gewoon in het gezicht of de armen, rug, de kuise plekken zeg maar. En ik vond het bijzonder en fijn. Ik merkte ook dat ik makkelijker kan geven dan ontvangen en ik realiseer nu dat mijn leven tot dat moment niet echt ging om wat ik wou. Als ik mijn behoefte moest uiten dan kon het zomaar zijn dat ik stil viel, het niet wist. Ik werd soms ook ontzettend moe van Biodanza alsof mijn energie geroofd was en ik plofte gerust s’middags op de bank in slaap na een vivencia (biodanzaworkshop). Toch bleef ik wekelijks gaan en ik leerde langzaam maar zeker dat er mensen zijn die je energievoorraad leegzuigen, dat er mensen zijn waarbij het gewoon fijn is en mensen van wie je energie krijgt. Van wie je helemaal in je kracht komt. 

Het is dus zaak om te verbinden met mensen die je balans niet verstoren. Iets wat ik niet geleerd had en ik denk menigeen met mij. Mensen vinden het fijn om te ontvangen maar voor jezelf moet je dus oppassen voor de energieslurpers( die zich hiervan vaak niet bewust zijn). Wat ik ook geleerd heb in Biodanza is dat je mensen mag laten zien dat je ze leuk vindt en van het contact geniet. Het kan zomaar zijn dat dit je laatste dag is op deze wereld. 

Naast Biodanza had ik natuurlijk ook nog een liefdesleven. Een liefdesleven die na mijn scheiding weer verder ging waar ik als 23 jarige gebleven was. Heel onzeker en bleu. Ik was in mijn pubertijd te onzeker om echt te spelen en heb dus niet echt gepuberd. Ik wist het ook niet en mijn contact met vrouwen als 43 jarige was voorzichtig op zijn zachts gezegd. Als je als man geen voorbeeld hebt dan ga je het zelf maar ontdekken en mijn grootste voorbeeld was films en wat ik zag op internet. Porno. Wat een slecht voorbeeld kan je rustig zeggen want daar gaat het vooral om presteren. Ja, ik weet dat ik een lange relatie achter de rug had maar daar zat ik vooral in de verstop en ontwijkmodus, ik deed wat werkte en ontwikkelde mij maar minimaal. De geboorte van mijn zoon (en later dochter) heeft me langzaam wakker gemaakt, bewust gemaakt. 

Het gebeurde me dat ik intiem contact had met een vrouw en dat alles ‘werkte’ bij aanvang maar dat na enige tijd mijn lingam me in de steek liet. Iets wat je als man erg onzeker maakt kan ik je vertellen. Blijkt dat ik niet goed in contact was met mezelf en ook niet goed aanvoelde welke verbinding wel of niet klopte voor mij. 

Ik werd steeds gevoeliger en begon het te merken/voelen wanneer een vrouw me niet wou ontvangen en dan drong ik niet verder aan. Nu dat ik steeds gevoeliger word en meer zelfliefde ervaar kan ik ook voelen of ik open voor een vrouw. Dat mijn hart opent en ik haar met die energie wil penetreren. Seks zie ik als een heilige verbinding en als ik goed voor mezelf zorg ga ik daar heel voorzichtig mee om. Het raakt nl mijn hart en die heeft niet zo’n fijne en veilige start gehad dit leven. 

Als het klopt gaat intimiteit vanzelf, kost het geen moeite en ben je op je plek. Er is dan geen presteren maar gewoon bij elkaar zijn. Er zijn tot nog toe maar een handvol vrouwen geweest waar ik dat mee ervaren heb en dat is zeker niet elke keer geëindigd in een vrijpartij. Als man streef ik ernaar om een goede minnaar te zijn en ik besef dat dat vraagt om verbinding met mezelf. Aanwezig kunnen zijn in het moment en echt zijn. 

Mijn intieme contact met vrouwen ligt nu op een laag pitje en dat vind ik oké, ik voel de behoefte van mijn lichaam en kan er mee zijn. Als er in contact niet die speciale verbinding ontstaat hoeft het voor mij niet verder. Ik ga weinig uit en Tinder en andere dating apps geloof ik ook wel. Verder zie ik ook wat ik buiten op straat doe of op welk medium ook, ik kijk graag naar vrouwen. Op zich heel normaal als man en ik pols gerust mijn eigen reactie. Het is een reactie op het plaatje en daar voorbij is er de vrouw die in dat plaatje huist. Een levend wezen met haar eigen gevoelens en ervaringen. Een persoon die ook liefde en veiligheid nodig heeft in haar leven zodat ook zij kan uitgroeien tot wat ze in potentie is. 

Nu was ik dus mijn hele leven best onzeker over mijn persoontje en mijn uiterlijk en langzaam besef ik dat men mij ziet als een leuke man. Erg fijn om te ervaren al zit er nog steeds een laag onzekerheid in mij. Wat ik ook vermoed is dat mensen een beeld op me projecteren van iets wat ik zelf weet dat ik niet ben. Ik ben een romanticus en leef voor de liefde. Ik ben ook een man en een vader die op mijn manier de kost wil verdienen om mijn kinderen een betere start mee te geven dan die ik had. Die manier sluit aan bij dit verhaal op meerdere lagen. 

massage coaching Zwolle
Ik en mijn lieve zoon Mark.

Massage, knuffelen en coaching. Alle drie zijn vormen om spanning uit je lijf te krijgen, spanning waar ik heel goed in ben geweest om op te slaan in mijn lijf. Alle drie zijn ook manieren om mijn liefde de wereld in te brengen, mijn liefde die wil stromen. Dat zie ik ook als liefde voor mezelf want dan mag mijn talent er zijn. Het zijn ook 3 dingen die voorbij gaan aan mijn opvoeding en resultaten van mijn groei. 

Met mijn groeiproces wil ik andere mensen helpen met ontspannen en tot zichzelf komen. Sterker worden in jezelf. 

Massage als vorm van genieten van aanraking op de manier die voor een ander past of functioneel is bij een herstelproces. 

Knuffelen als manier om te zijn.

Coaching om te oefenen met het neerzetten van je grenzen of te ontdekken waar ze liggen. Ik zie dat als veiligheid creëren in jezelf. 

Waarom ik dit verhaal deel? Om mensen te overtuigen dat ik oprecht ben in mijn bedoelingen, dat ik geen verborgen verlangens heb. Ik heb een praktijk aan huis en kan me voorstellen dat dat menig vrouw afschrikt om te komen. Middels dit schrijven hoop ik dus veiligheid te creëren en bestaansrecht. 

Ik ben nu een jaar bezig als ondernemer en ik weet dat dit mijn pad is en ga daar vol voor. Ik heb echter de afgelopen jaren ook al mijn reserves opgebruikt en dat mag je gerust weten. Dit is een tijd van buigen of barsten. Voor de rest hoop ik dat andere mannen zich in dit verhaal herkennen en stappen gaan maken om zichzelf beter te leren kennen. Dat mannen leren dat het bij een vrouw ‘zijn’ belangrijker is dan het leveren van een prestatie. Dat mannen leren dat er balans in contact moet zijn, beide partners moeten moeite doen voor elkaar. Als je van jezelf houdt zorg je als vanzelf voor deze balans. 

Ik kies dus voor openheid. 

Aho

Aanraking

De naam van mijn website en bedrijf zegt het eigenlijk al, ik coach in het aanraken.

 1. Fysieke aanraking
 2. Geestelijke aanraking
 3. Geestelijke genezing met effect op het fysieke

1. Fysieke aanraking:

We zijn als mens het aanraken verleerd, als we normaal functioneren in de maatschappij raken we nog maar nauwelijks aan. Hooguit nog een streel over onze bol, een korte knuffel, het schudden van een hand of een schouderklopje. Met een partner gaan we doorgaans al veel verder en ga je als je vrij genoeg bent helemaal op ontdekkingstocht naar elkaar. Je ontdekt elk plekje en leert de respons daarvan op je partner en op jezelf als gevolg. Je eigen fantasie en die van je partner is hierin je beperking. Je hebt een heel lijf en er zijn zoveel manieren van aanraken dat je vast nog niet alles onderzocht hebt. Dan heb je nog het contact met een baby of kind. Een baby heeft gewoon fysiek contact nodig anders gaat het dood. Door ouderlijke gevoelens en een gezond verantwoordelijkheidsgevoel ga je automatisch zorgen voor een kind en hoe heerlijk is het niet om maar lekker veel te knuffelen en de nabijheid te voelen van zo’n puur wezentje? Naarmate de tijd verstrijkt en een kind groter wordt kan het meer aan en kun jij dus ook de wat stevigere aanrakingen doen. Een beetje gooi en vliegwerk zal menig vader en moeder herkennen om altijd weer terug te gaan naar de geborgenheid van een knuffel. Als er iets mis gaat—–> knuffel, is er verdriet —–> knuffel, etc etc.

Zwolle masseur coaching knuffelaar

Doordat we als volwassene een stuk groter en sterker zijn kunnen we lekker stoeien met zo’n kind en het tegelijkertijd veilig houden. Ik weet nog steeds dat ik dat als geweldig heb ervaren als mijn vader lekker wild deed met me. Naarmate we groter en ouder worden wordt de ballans van formaat en gewicht tov de kracht van een ouder anders. Je kan in het stoeien niet meer dezelfde mate van veiligheid waarborgen en dus wordt het aanraken ook minder. Daar waar je opgroeit in een hecht gezin zal je vast nog kunnen liggen bij iemand maar het contact wordt minder. Zeker als je lichaam verandert van kind naar volwassen gebeurt er veel en voelt het soms niet meer als oké om bepaalde intimiteit te delen. Zeker voor mannen kan het lastig zijn omdat je soms een erectie krijgt terwijl dit niet gewenst is. Het mag er dan niet zijn en daar wordt het lastig. Wat als het er wel mag zijn en je er niets mee hoeft? Geldt overigens ook voor pubers. Veel dochters ervaren ineens een verandering in de band met een vader omdat pa hier tegenaan loopt. Het is jammer want je kind heeft nog steeds dat lijfelijk contact nodig, die fysieke steun en veiligheid van een vader. Misschien zijn er vrouwen die dit ook zo ervaren mbt tot borsten maar dat weet ik (nog) niet.

Het volgende traject van tiener naar volwassene doorlopen we allemaal anders en de basis van waaruit we dit doorlopen is daarin naar mijn mening zeer bepalend. Ben je oké met jezelf, ben je gewend aan aanraking, wordt je geliefd op een manier dat jij dat ook zo ervaart, is wie jij bent en hoe jij denkt erkend? Als je er mag zijn maak je makkelijker contact en zal je minder moeite hebben om sociaal een plek te vinden. Je snapt nu zeker ook dat er mensen zijn die hun plek sociaal niet of moeilijk vinden omdat ze een onveiligere basis hadden. Deze mensen hebben wat hulp nodig om hun plek te vinden. Contact maken met hun lijfelijke behoeftes en weten dat die er mogen zijn en dat ook zo ervaren. Ons lichaam is een grote opslagunit en onthoudt alles waar we tegenaanlopen in ons leven. Trauma’s zitten daarmee ook in ons lijf en blijven daar totdat we de kracht vinden om daar contact mee te maken en het te gaan doorvoelen. Je eigen oké te vinden in oude situaties. Al met al een heel breed werkvlak op zich en dan hebben we het nog niet eens over het geestelijke.

2. Geestelijke aanraking:

Dit betreft alles mbt je denkpatronen, hoe je denkt heeft weer effect op gevoelens en zo rolt het balletje weer naar je lijf waar je gevoel voelbaar wordt. Ben je positief over jezelf en vind je jezelf waard om te ontvangen of heb je een leeg zelfbeeld en ben je niets waard? Ga je dan maar lekker geven omdat je dan toch nog een beetje aandacht krijgt? 

coach masseur Zwolle

Er is niets complexer dan je denkpatronen en het leren hoe je denkt. Daarmee leer je namelijk jezelf kennen en kan je gaan omdenken. Veel mensen zitten lekker vast in hun denkpatronen zolang het voor ze werkt is dat prima. Er zijn er echter ook die niet tevreden zijn met wie ze zijn en er niet bij horen en niet blij zijn met het er niet bij horen.

Coach masseur zwolle

Een zin die bij me omhoog kwam tijdens een relatiecoachingssessie is deze:”Ik ben bang dat ik iets zeg of doe waardoor je me verlaat. Ik wil alles tegen je kunnen zeggen en dat je het aanhoort en afweegt of je daarin mee wilt of niet. Ik wil je voor mijn leven en alles met je delen zonder dat je me verlaat.” Toen ik dat liet bezinken dacht ik van: dit is eigenlijk een trouwbelofte voor diegenen die dat willen.

Zo heb je ook denkpatronen over hoe je aanraakt, wie je wel en niet wil aanraken, hoe je aangeraakt wilt worden? Wat je wilt en oké mee bent heb je zelf bedacht en daar kan je aan werken. Sommige aanrakingen moeten ook weer hun weg naar het brein vinden want het kan zijn dat signalen afgestompt zijn. Zo zijn er allerlei plekken waar je minder gevoelig bent geworden omdat je niet getraind bent. Het denken en het voelen is onlosmakelijk verbonden. 

3. Geestelijke genezing

Dit is allemaal erg kort door de bocht maar hier komt het wel op neer. Daarnaast heb je nog de kracht van verwachting, een wel bekende is placebo-effect en zijn maatje is conversie. De tegenhanger van Placebo is Nocebo en die heeft dus een nadelig effect op je gezondheid. Daarnaast is er nog zoiets als de spirituele geneeswijze waarbij je met een energieveld geneest. Voorbeelden zijn Reiki en Reconnectieve genezing van Eric Pearl. Hebben we het dan nog over het denken dat van invloed is op het fysieke? Je kan in deze materie behoorlijk de weg kwijt raken en zeker als het jezelf betreft. Ik vind het interessant wat er allemaal mogelijk is en ik speel graag met alle mogelijkheden. Zo kan je trauma ook zien als een emotionele stoornis die opgeslagen zit in je lijf, door op een diepere laag verbinding te maken met je lijf kan je dat trauma aanraken. Door dit op een heel rustige en liefdevolle manier te doen kan je het zelfs aanpakken en heel voorzichtig proberen te verzachten of zelfs te doen oplossen.