Gevoeligheid en acceptatie.

Gevoeligheid en acceptatie.

Ik merk steeds meer hoe gevoelig ik ben, hoe ik reageer op situaties en op mensen. Vaak mag die gevoeligheid er niet zijn en wordt gevoel niet onderkent(door jezelf) en mag je gewoon door met wat je aan het doen was. Maar wat nu als je wel stil blijft staan bij wat je voelt? Ga je dan ook nog door of volg je je gevoel en pak je dingen anders aan. Bij mij gaat mijn buik op slot of krijg ik ineens kippenvel terwijl daar geen reden voor is. Er zijn nog vele andere signalen maar deze komen het meest voor. Herken jij bij jezelf de signalen en weet je waar ze voor staan? Durf jij te luisteren naar je gevoel en daar acties aan te koppelen?

Als coach werk ik vanuit mijn hart en is mijn gevoeligheid mijn sterke kant. Het aanvoelen van wat er echt leeft bij cliënten en ze het vertrouwen geven dat het er mag zijn. Doordat ik mezelf steeds beter leer kennen kan ik anderen ook beter helpen. Dat is ook wat ik wil: Mensen helpen daar waar ze vast lopen. Ik werk niet voor een overheidsinstantie en klanten komen niet als vanzelf naar me toe. Ergens een uitdaging maar ik geloof dat mensen die mijn hulp nodig hebben vanzelf op mijn pad komen. Ik merk ook dat ik het masseren en knuffelen los wil laten, dat mag op een laag pitje en vooral gebruikt worden als het nodig is ter ondersteuning bij mijn coaching.

Hoe ik coach? Wat voor leermethode ik gevolgd heb? Noem het intuïtief, de methodiek van het leven. Natuurlijk is het fijn om te kunnen adverteren met een gecertificeerde methode die zich bewezen heeft te werken maar ik voel weerstand, ik wil geen studie meer volgen. Ik puzzel met mijn eigen leven en leer daar wel van. Door mijn openheid, leergierigheid en doordat uitdokteren wie ik ben en hoe dat zo gekomen is de hoofdmoot is van mijn leven ben ik geworden wie ik ben. Dat is waar ik mensen mee help.

Ik ben een spiegel die je laat kijken naar de positieve dingen en ik geef je je negativiteit terug. Woorden hebben kracht en hoe vaak houd jij jezelf klein met woorden? Oh, ik ben daar niet goed in. Of ik kan dat niet hoor. Als je iets al tegen jezelf zegt wie is een ander dan nog om je te overtuigen van het tegendeel?

Misschien tot gauw