Van Platzak naar Dutch-Phoenix!

Platzak was de ingame naam die ik denk ik 15-20jr geleden aangenomen had. Lekker duidelijk Nederlands en van mijn kant zat daar een stuk humor achter. Als je echter naar de waarde van de naam kijkt is platzak niet zo’n lekkere naam maar daar was ik nooit mee bezig. Ik had tenslotte geen eigenwaarde of goed zelfbeeld, ik cijferde mezelf heel veel weg en stond vaak in dienst van anderen. Tot ik een jaar of 10 geleden met zelfontwikkeling begon. Langzaam maar zeker ging ik weer voelen en ook onderzoeken hoe ik geworden was tot wie ik ben. Een hele reis en ik heb veel gelezen en eea aan workshops gevolgd. Mijn relatie strandde tussendoor en ik ging nieuwe contacten aan. Mijn zelfbeeld en zelfliefde groeide stapje voor stapje en is nu op een acceptabel niveau. Ik kan rustig zeggen dat ik een mooi mens ben en dat ook vanuit heel mijn hart menen. Ik ben geen makkelijk mens want ik ben iemand die leeft voor de echtheid van het leven. Ik ben zo echt als ik kan zijn en chitchat doe ik niet meer aan. Mijn aandacht verslapt dan en ik ga snel uit contact. 

love coaching Zwolle

Wat ik mijn hele leven al wel doe is positief blijven. Van alles proberen en als ik vastloop kom ik altijd weer terug of sta ik terug op. Dat is wat een Phoenix ook doet. Een magische vogel die zijn magie gebruikt en dan opbrand en uit zijn eigen as terug opstaat. Zo ontstond 2 jaar geleden de naam Dutch-Phoenix, klinkt al een stuk beter en voelt ook krachtiger of magischer. 

Mijn hele leven puzzel ik al wie ik ben en de laatste jaren over hoe ik dan wil leven. Het krijgt steeds meer vorm en het mag een combi zijn van massage, knuffelen en coaching. Ik wil het doen zoals het voor mij klopt. Alles staat hierbij in het teken van ontspanning en tot jezelf komen. Ik gun namelijk iedereen dat ze eerder oké met zichzelf zijn dan ik zodat ze kunnen gaan doen wat hun speciale missie is. Als persoon bezit ik een grote vrijheid en accepteer ik niet klakkeloos van: zo doen we het altijd al dus zo moet het. Ik blijf scherp en alert op dingen die er voor mij toe doen. Als ram moet er iets groots bewerkstelligt kunnen worden en dat ga ik vast nog doen. Kijken naar nieuwe wegen en paden, mezelf de vrijheid gunnen om het anders te doen. 

Phoenix coaching Zwolle

Als puber had ik het niet zo goed en ik durf rustig te zeggen dat je mij kan vergelijken met het verhaal van het lelijke eendje. Ik vond mezelf niet mooi of bijzonder en was een eenzame ziel tussen de vele mensen. Vaak was ik alleen en maakte ik mijn wereld klein. Duurzame vrienden waarmee ik een hechte band had waren er niet en ik geloof dat dat komt omdat ik mezelf niet echt was. Ik was iets wat ik dacht te moeten zijn en was in mijn jeugd ver van mezelf geraakt. Dat ben ik nu aan het terugvinden en er zit een heel eigenzinnig mannetje in mij. Een heel lief en eigenzinnig mannetje die veel liefde te delen heeft en ook nog wel het nodige uit te zoeken heeft in het verbinden en de liefde. Tijdens mijn coaching stuit ik soms op mensen die ook nog wat uit te zoeken hebben in de liefde en dat is best interessant. Bij mannen wil ik dan best in contact gaan en doorvoelen wat er speelt zodat de man zelf kan gaan kijken wat hij wil in relaties mbt intimiteit. Bij vrouwen ben ik best bereid om een stap verder te gaan en daadwerkelijk te vrijen als zij van haar uit voelt dat ze met mij uit wil zoeken hoe zij de liefde met een man wil bedrijven. Ik zal daartoe nooit van mij uit op aandringen maar ga het niet uit de weg. Nu is dit als coach volgens bestaande wegen niet toegestaan want je positie tov een cliënt klopt niet. Je staat als coach/hulpverlener boven de cliënt. 

Sommige mensen kunnen ontploffen van woede als ze hierover horen en het is ook wel eens gebleken dat kwetsbare vrouwen misbruikt zijn door mannelijke hulpverleners. Maar mijn cliënten zijn allemaal volwassenen en kunnen best zelf hun oordeel vellen of iets wel of niet goed is en ze mogen ook fouten maken en daarvan leren. Als ik niet geheimzinnig doe over dat ik best therapeutisch wil vrijen met cliëntes en zij van mij willen leren of op mij willen oefenen dan zijn daar twee volwassenen bij betrokken. Ik plaats me niet boven een ander en ben helper of ondersteuner van iemands  proces. Voor mezelf geef ik me 5 jaar in wat ik nu doe om dan verder te groeien tot leraar en mannen te gaan onderwijzen hoe met een vrouw om te gaan. Daar gaat nog veel mis, mannen weten het niet en krijgen het niet geleerd van een leraar of vader en gedetailleerd praten over wat je in bed met vrouw doet deed ik toen ik jong was zeker niet. Dus eigenlijk krijg je het niet geleerd. En daar waar mannen het niet weten zijn er vrouwen die niet goed hun grenzen kunnen aangeven. Als je deze partijen als geliefden bij elkaar zet ontstaat er wel iets maar niet altijd iets fijns. Daar ontstaan dan ook de nodige trauma’s en aangezien je pas een partner aantrekt van een ander niveau als je doorziet waar je de fout ingaat lopen mensen nog wel eens herhaald tegen hun trauma aan. Daar wil ik dus wel bij helpen om een stap in te maken. 

Mannen mogen meer in hun gevoel komen, het machogedrag en het moeten hebben van een gespierd lijf is allemaal illusie. Je hoeft alleen maar te verstillen en te verbinden met een vrouw. Genieten van het samen zijn en de liefde laten stromen. Stroomt het niet als vanzelf? Dan mag je daar eens goed naar gaan kijken. Ga het onderzoeken, het is jou leven en dit is het mijne. 

🙏