Oude teksten

Knuffelen:

Het eerste wat ik doe als 1 van mijn kinderen valt of zich pijn doet is hem of haar oppakken en knuffelen. Eigenlijk een hand of arm onder de billen. Dat geeft zo’n geborgenheid dat ze vaak snel bedaren en dat er dan in alle rust naar het euvel gekeken kan worden. Ergens is het woord knuffelen niet toereikend voor wat ik doe, lees daarom gerust verder.

Druk, druk, druk…

Als ik om me heen kijk in de maatschappij is iedereen maar druk. Wanneer kan kan jij iemand in alle rust aandacht geven en wanneer krijg jij zulks aandacht?Aanraken is een eerste levensbehoefte die al begint in de baarmoeder en die we vaak verleren omdat het in de maatschappij vaak niet ‘hoort’. Het verzorgen van je aanraak ontwikkeling valt vaak weg in ons leven, je wordt te oud om door je ouders geknuffeld te worden, je hebt geen partner of je treft een partner die niet van knuffelen houdt. Wat het ook is het kan zijn dat je een achterstand hebt opgelopen of gewoon meer behoefte hebt aan aanraking.

De knuffelaar

Toen ik het een aantal jaar geleden hoorde dat er voor de behoefte aan aanraking professionele knuffelaars zijn had ik meteen wel interesse maar zat ik nog zo vast in mijn oude levenspatroon dat ik dat niet voor mogelijk hield. Nu dat mijn leven behoorlijk verandert is zie ik het anders en ga ik het gewoon doen, ik weet dat ik goed in contact kan blijven en aan anderen kan laten merken dat het goed is. Als ik heel eerlijk ben is het ook 1 van mijn behoeftes en door het te geven vervul ik mijn eigen behoeftes ook. Zorgen dat je genoeg aangeraakt wordt is ook een soort van goed voor jezelf zorgen en ik probeer daar een veilig plekje voor aan te bieden. Misschien kan je eens kijken hoe lang je knuffels zijn die je tegenwoordig nog wel hebt, vanaf 20 sec begin je echt effect te ondervinden.

Mogelijkheden

Ik doe alleen aan 1 op 1 knuffelsessies, dat doe ik bij (voorkeur bij) de klant of bij mij thuis. Duur en uitvoering is te overleggen. Alles kan overlegd worden, geneer je niet. Ik zal alles met de nodige integriteit behandelen. Ik kan me voorstellen dat het als vrouw( en man) best eng kan zijn om naar een wildvreemde man te gaan om te knuffelen en je bent welkom om iemand mee te nemen.

Mijn intentie is om zuiver te zijn in contact en ik weet zeker dat ik dat kan. Wat ik ook steeds beter voel is dat ik niet zomaar met iedereen in contact wil zijn. Als er openheid is en de behoefte wordt eerlijk gedeeld dan kan ik daar in openen en is het oké. Mocht die openheid er dus niet zijn kan het zijn dat het voor mij niet goed voelt en ik dus nee zeg, die nee mag je bij jezelf ook voelen.

Voor mij werd duidelijk tijdens biodanza-sessies dat ik dit kan en geloof me dat ik erg fijn ben in contact. Minimale te boeken tijd is 30 min en max gaat in overleg.

Edit 25-08-18: Ik doe steeds meer ervaring op en merk dat het belangrijk is om echt rustig alle tijd te nemen voor iemand, dat deed ik al als vanzelf maar ik krijg het ook terug. Afgelopen week mijn eerste sessie gehad met een vrouw en dat was magisch al zeg ik het zelf. Deze vrouw wou meer experimenteren in seksualiteit maar kon daarin haar eigen veiligheid niet bewaken. De dag begon met de melding dat ze ziek was en ik had meteen door dat ze een escape wou. Ik reageerde dus met: ik kom wel hoor, das een escape die je lijf/ego wil maken denk ik. Dat maakte dat ze niet cancelde, die ochtend had ik eerst nog een sessie met een man en toen op de motor het hele land doorgecrost om haar te ontmoeten. De energie voelde al goed maar ze was heel klein en kwetsbaar door de migraine die ze ervoer. Eerst maar eens contact maken dan, tegenover haar gaan zitten en de handen vastgehouden. Daarna ging het als vanzelf en ging ik mee met de flow die zij nodig had. Door mijn openheid en liefde ging ze mee open en konden we spelenderwijs haar grenzen voelen en helder krijgen, met kleine stapjes laten ‘voelen’ waar ze haar eigen veiligheid kan bewaken. Niet dichtklappen en ‘de man’ laten begaan maar in contact blijven en zeggen wat ze wel en niet wil. Voor mannen vind ik het belangrijk om aan te voelen of een vrouw wel of niet wil dat je verder gaat en dit gewoon te vragen. Wil jij dat ik doorga? Andersom kan een vrouw dit ook aan een man vragen.

Door met de sessie, ik probeer met humor en speelsheid altijd wat ontspanning en luchtigheid te creëren. Als dit lukt kan je namelijk nog dieper verbinden en helemaal opgaan in de verbinding. Dit gebeurde ook en het voelde van mijn kant goed en ik zag dat het er bij haar ook mocht zijn. Steeds weer herinnerde ik haar eraan dat ze haar grenzen mocht bewaken en of ze dat nu nog kon. Telkens was het ja tot op een moment dat ze voelde dat er geen grens meer was, er was niets meer te bewaken want het was oké. We waren nog steeds gekleed en er was fysiek nog niets gebeurt, energetisch was dat een heel ander verhaal. De liefde stroomde volop en ergens wou die genuttigd worden op fysiek vlak. Daar kwam ik dus mijn grens tegen en al voelde het helemaal oké en wilde ik en kon ik alles met haar doen ging dat niet gebeuren. Daar geef ik de veiligheid om dit te verkennen, weten en laten voelen aan de klanten dat ik mijn grens kan bewaken zodat zij hem op kunnen zoeken. Het was voor mij bijzonder om een vrouw zo ‘open’ te zien en wat stond ze in haar kracht, het mocht er helemaal zijn. Langzaam zijn we weer wat afgedaald naar de aarde met wat drinken en taart om vervolgens nog even die verdieping in te gaan en het net zo makkelijk weer los te laten en te eindigen met wat muziek en een dansje en een grondingsoefening toe. Dit was haar comment een dag of twee later:

“Ik ga je nu heel intiem aanraken” Met deze woorden heb ik mijn retraite afgesloten. Mijn hele leven heeft om deze zin gedraaid, en hoe ik daarmee om ga. In het verleden ging mijn lichaam gelijk op slot, riep NEEEEEEEEEE en rende keihard weg. Jarenlang was ik bang voor echte aanraking, intimiteit, liefde ontvangen. En pas sinds deze week, na 5 dagen retraite met dagelijkse intensieve sessies, ademwerk, zingen en muziek maken en tot slot een knuffelsessie, weet ik pas de impact van deze woorden. Ik heb voor het eerst gevoeld hoe het is om een man volledig te kunnen ontvangen, en helemaal te kunnen omgeven met liefde. Ik heb weer de veiligheid in mezelf gevoeld, ik heb nee leren zeggen, stop en ga door. Ik heb mijn wilde vrouwelijke natuur weer kunnen voelen en compleet mijzelf gevoeld. De dagen erna ervaarde ik complete rust, een verliefd gevoel op de hele wereld en veel minder angsten. Ik heb bepaalde keuzes gemaakt en durfde weer alleen naar huis te fietsen in het donker. Grote stappen voor mij! Ook is er weer een nieuw vuurtje aan het branden tussen mij en mijn vriend…. ook hij ziet de veranderingen en is blij dat ik dit mezelf gegund heb. Dit was het mooiste kado dat ik ooit van een man gekregen heb: veiligheid in mezelf. Ooit veel te jong van mij afgenomen en nu weer terug in mijn oerkracht: ik ben veilig, ik vertrouw mijzelf. Mijn dank is immens. Sat nam.

Het is voor mij niet te zeggen waar een knuffelsessie toe leidt maar daar waar je je oude patronen nog in stand kan houden in een gesprek worden ze doordat ik zo dichtbij kom doorbroken en kan je echt kijken wat er speelt. Ik blijf ook nog steeds groeien als mens en heb zeker mijn manko’s maar ik hou van dit pad en het is nodig in deze wereld waar veiligheid en grenzen aangeven zo belangrijk is. Het probleem zou eigenlijk in je jeugd aangepakt moeten worden, dat je daar leert hoe je ermee omgaat en zo dus niet in de problemen geraakt. Dat deden ze vroeger met rituelen en dat zou wat mij betreft zijn herintrede mogen vinden in de maatschappij. Ik hoop dat ik in de toekomst mijn verhaal mag doen op scholen om het de jeugd te laten ervaren/ leren.

Over mij:

Ik ben Roy Wolbers, 45 jaar, vader van een zoon(9) en dochter(7) en sinds september 2015 gescheiden. Lange tijd heb ik gedaan wat als vanzelf ging en niet geluisterd naar mezelf. Wat speelt er in mij en wat heb ik te brengen in deze wereld? Voor mezelf ben ik er wel uit en ik heb wat moois te geven aan de wereld, nl: liefde, plezier en behulpzaamheid. Ik zie graag iemand groeien als mens en ben erg geneigd om meteen in de hulpmodus te schieten als iemand mij zijn/haar verhaal vertelt.

Soms is het genoeg om met aandacht te luisteren en iemand zijn eigen waarheid te laten vinden in zichzelf.  Soms mag je wat actiever helpen door een gesprek of een juiste aanraking om iemand te laten voelen wat er speelt en wat er misschien niet mag zijn. Ik had/heb bv ontzettend moeite met mijn behoefte uitspreken en contact houden met mijn innerlijk kind. Voor mij is het veel makkelijker om aan te voelen wat mijn (echte) kinderen nodig hebben en daar helemaal in te verdwijnen. Aan mij om goed bij mezelf te blijven en ook voor mezelf te zorgen.

Ik ben nu vooral aan het masseren en daar ben ik ook erg goed in, ik masseer vanuit mijn gevoel en ben met aandacht aanwezig bij de persoon op tafel. Ik probeer te zien/voelen wat deze persoon nodig heeft om optimaal te ontspannen. Ik wordt wel eens gebeld door mensen die ontzettend behoefte hebben aan iets maar niet weten wat, die zijn wat stiller dan normaal omdat ze een vraag hebben die ze eigenlijk niet durven te stellen. Misschien weten ze niet precies wat de vraag is en hoe zou het zijn als ze zouden zeggen: ik heb een aanraakbehoefte maar weet niet precies wat en waar.  Daar heb ik een mooi artikel over gedeeld op mijn Facebookpagina (lees hier het artikel. 9 april 2018)

Ik ben iemand die er echt voor gaat en aan de hand van zelf ervaren voelt of iets klopt of niet. Nu pas merk ik dat het voor mij echt niet oké is als ik voel dat iets niet zuiver is dat ik voor mijn eigen welzijn deze klanten ga weigeren. Ik ben een zuivere ziel en kan het zelf niet aan om mijn energie hieraan te besteden. Mijn energie stroomt dan niet lekker en ik trek mezelf leeg omdat het niet klopt. Wat wel kan is onderzoeken waarom je dit zou willen en proberen de oorzaak in jezelf te vinden.

Innerlijk kind therapie is voor velen misschien nog een onbekende kreet maar ik ben er nu redelijk in thuis. Ik durf te zeggen dat ik echt weer contact heb met mijn innerlijk kind en door dat contact kan ik steeds beter voor hem zorgen. Nu heeft zo’n innerlijk kind nogal specifieke behoeften soms en lekker even gekoesterd worden kan er daar 1 van zijn. Dat is één van de redenen dat ik mezelf aanbied als knuffelaar, heb jij aanraak behoeftes vanuit je eigen innerlijk kind en heb je daar mannelijke energie bij nodig dan mag je voelen of ik de persoon ben bij wie je die behoefte kan/ wilt vervullen.

note to myself: Ik ben een gevoelig mens en mag daar rekening mee houden en mag dat ook verwachten van anderen. Als ze dat niet doen mag ik duidelijk mijn grenzen aangeven.

Mijn unieke talent is wel dat ik mensen kan laten voelen dat ze oké zijn en van daaruit hun verhaal kunnen en mogen vertellen. Ik hoor regelmatig van: Ik ken je nog maar net maar ik zit nu al mijn hele levensverhaal aan je te vertellen, das toch raar? Nee, dat is niet raar. Als het klopt kan het gewoon.

Ik werk niet vanuit een systeem en ik ben ook niet afhankelijk van iemand, ik werk vanuit mijn hart en het mooiste wat er kan gebeuren is dat mijn clienten zich beter voelen door de omgang met mij. Dat ze hun eigen kracht weer durven toe te staan in hun leven en daarmee weer controle krijgen op hun bestaan. Het leven is om te genieten!