Mijn pad in lichaamswerk /intimiteitscoaching.

We groeien op, puberen, worden fysiek volwassen en lopen ons pad. De één wat bewuster dan de ander. Sommige krijgen een relatie en anderen blijven lange tijd alleen maar allemaal krijgen we te maken met andere mensen en hun energie naar jou toe. Als je authentiek bent heb je niet zoveel last van die andere mensen maar veel mensen zijn nog wat onzeker over zichzelf. 

Ik (en velen met mij)heb geleerd niet op mijn eigen oordeel af te gaan en daarmee vond ik mezelf niet oké. Geen fijne basis om een leven mee op te bouwen. Ik vond mezelf niet leuk en veel van mijn gedragingen mochten er niet zijn bang voor het oordeel van anderen. Ik miste begeleiding in wat wel goed was en wat niet. Zo heb ik nog nooit goed met mijn directe omgeving kunnen verbinden omdat ik de overtuiging had dat wat ik deed niet goed was. Ik hoorde nooit bij de groep, de menigte ofwel de massa. Dat maakte me tot een solist, ik zocht mijn eigen pad wel en verbond me nauwelijks met anderen. Hoe mannen/jongens met elkaar omgaan nodigde ook niet uit om mijn verdediging te laten zakken en dieper te verbinden met anderen. Mannen & vrouwen zien andere mannen niet in hun gevoel, dat zij ook hun onzekerheden hebben en hun afweersysteem. Dat is bij mij aan het veranderen omdat ikzelf verander. Onder de maatschappij heerst veel wantrouwen naar mannen, zeker waar het vrouwen betreft. 

De media helpt ook niet mee om meer vertrouwen onder de mensen te scheppen. Journaal en vele films en series laten een wereld van geweld zien. Moord, verkrachting en doodslag vieren hoogtij kan je zeggen. Natuurlijk geeft dat een heftige prikkeling aan de kijker’s zenuwsysteem en in een afgestompte maatschappij is dat iets wat wel verkoopt. Het raakt, is spannend en het houdt ook nooit op. Kijk vooral ook eens naar het gamen van deze tijd, hoeveel first person shooters zijn niet mateloos populair? Heb je die jonge gasten wel eens horen schelden op elkaar via hun headsets? Alsof het echt is zo gaan ze ermee om, dat doet je lijf dus ook. Die registreert al die angst en stress. Het doet iets met je ook als je je er niet bewust van bent. Het creëert een gevoel van onveiligheid en dat werkt weer agressie in de hand. Mensen doen rare dingen wanneer ze zich niet veilig voelen. 

Langzaam maar zeker heb ik steeds meer contact met mannen (en vrouwen)en is daar dan echt contact. Contact van: ik zie je en ik ben er voor je als dat nodig is. Dat is een prachtige ontwikkeling en die zet ik graag door. Veel mensen zijn juist te vertrouwen en lopen tegen dezelfde shit aan als jij en ik. 

Hulp zoeken en vragen was en is voor mij nog steeds een ding, dat doe ik niet makkelijk. Wel ben ik me als mens gaan ontwikkelen, bezocht trainingen waarbij ik weer op mezelf ging vertrouwen. Ik ben het waard om in mezelf te investeren want in dit leven is het mijn doel om mezelf volledig te accepteren. Zelfliefde is het hoogste doel als mens en vandaaruit helemaal authentiek zijn. Weten dat je wel oké bent en wat je voor ogen hebt klopt en zuiver is. 

In mijn niet authentieke periode had ik enorme problemen om voor mezelf te gaan staan en langzaam groeide ik daar doorheen. Ik wil de wereld mooier maken en anderen helpen met mijn opgedane kennis op mijn pad. Het leven zelf is tenslotte de beste leraar. Theorie is leuk maar sommige dingen snap je pas als je ze zelf ervaren hebt. 

Zo ben ik tot het inzicht gekomen dat in het met een ander de liefde bedrijven alles van jou samenkomt. Wie jij bent en wat je wilt laat je altijd zien in het liefdesspel met een ander. Het is een spiegel voor hoe je in het leven staat. In deze wereld waarin veel nep is en veel te verbergen valt moet je dan jezelf bloot geven. Nep werkt niet en daarom is het ook zo treffend. 

Ik ben een tijdlang naar een psycholoog geweest en dat werkte niet echt, ik zat vast in mijn hoofd en denken en zo iemand  probeert via het hoofd een ingang te vinden. Bij mij werkte dat niet en dat had ik pas door toen in via lichaamsgerichte therapie voelde dat ik op slot zat. Meteen zette ik alle behandelingen stop en stopte ik ook met medicatie( heb 2mnd onderdrukkers geslikt). Ik had tijd en rust nodig, mijn lijf en denken was super overspannen van al die jaren niet mezelf zijn. Het niet op mezelf vertrouwen en daarmee niet mijn grenzen kunnen bewaken. Niemand had me geleerd om op mezelf te vertrouwen, dat ik mijn visie mocht laten gelden want ik ben de enige die weet wat ik voel en ervaar. 

Middels massage en Biodanza ging ik steeds meer verbinden met mezelf. Ik ging mijn lijf weer voelen en ervaren wat interactie met andere mensen met me doet. Ik liet mensen dichtbij komen en dat is kwetsbaar, je laat een stuk verdediging zakken in de hoop een fijne ervaring met iemand te delen. Dat pakt soms ook anders uit en dat kan pijn doen of kan je veel energie kosten. Het was ervaring opdoen en leren op mezelf en mijn gevoel te vertrouwen. Ik krijg ook precies op mijn pad wat ik nodig heb voor mijn groei, nog steeds. 

Doordat ik zelf op mezelf ben gaan vertrouwen en weet waar ik vandaan kom doorzie ik onechtheden ook bij anderen. Mijn antennes zijn super ontwikkelt in het scannen van anderen, das dan weer het voordeel van onveilig opgroeien. Mijn helper/onderzoeker is sterk en heel af en toe kom ik mensen tegen wiens helper/onderzoeker nog sterker is. Daar zit dus onveiligheid onder en als ik het door heb benoem ik het. Vaak duurt dat even voor ik dat door heb. 

Wat ik ook ben gaan inzien is dat mensen vooral hun eigen waarheid zien. Ik kan een heel verhaal vertellen en de ander ziet dat/ vertaald dat toch wel naar zijn eigen inzicht. Dat is dus niet mijn verantwoordelijkheid maar ik kan de ander wel helpen te groeien en daarmee een hernieuwde visie te krijgen. 

Misschien snap je door dit verhaal beter hoe ik tot Raakm3eensaan gekomen ben. Het is mijn manier om anderen te helpen op hun pad. Door dichtbij te komen ga je namelijk voorbij aan vele barrières die het hoofd en ego creëren. Ik weet dat en heb het zelf ervaren. Er is echter een taboe op dichtbij komen, veel mensen durven geen massage te ondergaan en anderen weer wel mits ze precies weten wat ze kunnen verwachten. 

Tuurlijk kan je vooraf afspraken maken en daar houd ik me ook aan. Ook liep ik tegen de algemene overtuiging aan dat je niet te intiem met een cliënt hoort te zijn. Fijn advies, snap het, heb het ontvangen, heb het ondertussen ook doorvoelt waarom men dat zegt en zal nog steeds vanuit mijn hart blijven voelen wat ik goed acht. 

Het heeft me veel moeite gekost om tot hier te komen. Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen en dat was in de hoogtij dagen van metoo. Tuurlijk wist ik dat dat een moeizame start zou opleveren maar ik deed het toch. De eerste opzet was knuffelen en massage en voor mezelf klopte dat, dat was en is genoeg. Ik liep echter tijdens knuffelsessies aan tegen de behoefte of beter de wens van cliënten om intieme stukken te helen. Op dit vlak is er dus niets anders, er is niemand die legaal zich hieraan waagt. Het hoort niet en je moet het maar via een andere methode oplossen. Ieders pad van heling is echter uniek net zoals we als persoon allemaal uniek zijn. Laat aan mensen de keuze om zelf te kiezen of ze akkoord gaan met een behandelplan. 

Wat me nog het meest pijn gedaan heeft is het wantrouwen dat je als man gespiegeld krijgt door de maatschappij. Je kan als man niet vrouwen(&mannen) helpen door heel intiem met ze te zijn. Je krijgt meteen een stempel van: daar heb je weer zo’n man die voor zijn eigen gewin vrouwen lokt. Fuck you, leer me eerst eens goed kennen voor je dit soort uitspraken doet. Mijn ervaring is dat veiligheid en liefde zoveel heling kunnen brengen en dan vooral gecombineerd met de juiste inzichten. Ik ben in het stuk veiligheid zo doorgeslagen dat ik voorbij alles veilig wil zijn en dat werkt mijn eigen groei privé weer tegen. Het is ook niet mijn behoefte om te intiem te worden met een cliënt, maar je mag zo’n kwetsbaar persoon wel tegen allerlei rauwdouwers in het uitgaansleven laten lopen. Nee, dat helpt. Als het kan vermijdt ik het om zo intiem met iemand te zijn( ook ivm soa’s). Soms voel je echter dat je hulp nodig is. Het is nog een grijs gebied en het wordt nog gevoed door veel angst maar ik sta wel voor wat ik doe. Voor mij is dit juist mijn hart volgen. 

Ik denk niet lichtzinnig over seks en zie in dat het een heilige verbinding is tussen twee mensen. Het heeft ook impact op mij aangezien ik steeds gevoeliger word. Maar ik ben ook nog steeds een man en reageer als een man en dat is precies wat nodig is vaak om iets helder te krijgen. Mannen en vrouwen communiceren vaak slecht, ze begrijpen elkaar dan niet goed en daar ontstaat dan twijfel en onrust. 

1 op de 3 vrouwen komt in contact met ongewenste intimiteit, dat zijn er dus heel veel. Iedereen heeft naar mijn mening recht op een fijne relatie en vervullende intimiteit. 

Seks en intimiteit zit nog ontzettend in de taboesfeer en daar zou eens wat aan gedaan mogen worden. 

Een vriendin van me poste onlangs dit: mijn vriendin/ collega vroeg me waarom ik altijd zo vrolijk ben? Kan je dan gewoon eerlijk zijn en zeggen dat je elke dag de meest vervullende seks hebt met je vriend? Of zeg je van ‘ik ontbijt goed en let op de juiste vitamines’?

Laten we gewoon open en eerlijk zijn naar elkaar en proberen het taboe er af te halen. Zie elkaars als mens en weet dat de persoon naast je ook wil verbinden op de intiemste manier die een mens kent. Grow up, mannen hebben ook gevoel en voor ze dat laten zien moet je vaak voorbij een heel dik pantser. Maar vind je de man leuk zie dan dat pantser en investeer in die man. Liefde doet pantsers smelten. En vrouwen laat maar zien dat je geniet van seks en geef maar aan hoe je het wilt. Zo mogen mannen ook zuiverder voelen of ze wel seks willen hebben met elke beschikbare vrouw. 

Voel elkaars energie en reageer daar adequaat op. Leer jezelf kennen, geef je behoeftes aan en dring niets op. 

Beetje wirwar van stof maar je snapt me wel😉

Zaterdag naar een workshop over ‘erotische energie in de behandelrelatie’ en zien wat voor inzichten ik daar zelf weer krijg. Fijne dag mensen.