KnuffelSessies

Knuffelen

filmpje

Middels ‘Raak me eens aan’ help ik mensen op professionele wijze met hun knuffelbehoeftes. Jong/oud, man/vrouw, blank/zwart, het maakt niet uit. In de week dat mijn kids bij me zijn ben je onder schooltijd welkom voor een knuffelsessie. Minimale duur is 30min. Andere tijden kan ook maar coachingssessies krijgen daarop voorrang.

Waarom knuffelen?

We leven in een maatschappij die ons geweldig bezig kan houden en knuffelen is een vorm om rust in je leven in te bouwen. Een moment van ontspannen en het ‘zijn’ bij een ander. Het kan ook zijn dat je wat liefdevolle aanraking nodig hebt of juist iemand wilt aanraken. Het mag er allemaal zijn en wij als sociale wezens hebben regelmatig aanraking nodig. Het magische begint eigenlijk pas na een knuffel van 30 sec, hoevaak knuffel jij iemand langer dan 30 sec?

Medicatie?

Een basisbehoefte, een medicijn? Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, het knuffelhormoon. Het stimuleert sociaal gedrag en het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Zowel in jezelf als in de maatschappij, het zorgt ervoor dat mensen zich met elkaar verbinden en het vergroot het empatisch vermogen.

knuffelen massage coach zwolle

Oxytocine is voornamelijk bekend als een hormoon dat betrokken is bij de zwangerschap, lactatie en de ‘bonding’ tussen moeder en kind. Maar het heeft veel verschillende functies, ook bij mannen. Naast stressvermindering verhoogt oxytocine ook het libido van zowel mannen als vrouwen. Het versterkt het gevoel van vertrouwen en versterkt daarmee relaties (zowel met de ander als jezelf).

Qua ziekte kan je rustig zeggen dat een gezond oxytocine niveau bepaalde ziektebeelden weg kan houden. Enkele voorbeelden daarvan zijn fibromyalgie, depressie, autisme, chronische stress, CVS, MS en parkinson. Bij een tekort aan oxytocine worden allerlei processen verstoord en zeker op jonge leeftijd heeft het grote gevolgen want oxytocine is essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen

Op mijn Fb pagina staan een aantal artikelen gedeeld bv: knuffelpowerrrr

Waarom ben ik dit gaan doen?

massage knuffelen coach Zwolle

Omdat ik net zoals als jullie ben en dus ook behoefte heb en had aan aanraking en meer ontspanning. Via biodanza kwam ik erachter hoe fijn het is om te knuffelen en hoe bijzonder het kan zijn om middels een knuffel te verbinden. Tijdens het knuffelen kan je ook nog vragen om liefdevol aangeraakt te worden voor een nog fijnere beleving.

massage knuffelen coach zwolle
Het kloppen van een hart

Ik kom uit een gezin dat niet erg knuffelig is, zeker toen we wat ouder werden was het aanraken niet meer wat normaal is. Als gevoelige man in een mannenwereld ben je ook niet op zijn plek met fysiek contact. Tuurlijk had ik intiem contact met mijn partner toen ik een relatie had maar toen die relatie wat minder werd was de aanraking ook meteen veel minder. We zijn als mens sociale wezens en aanraken van de mensen om ons heen is een heel normaal iets. Iets wat steeds meer uit de mode raakt lijkt het wel.


Let’s hug 🙂

 

knuffelen massage coaching zwolle
foto’s: Evelien Buynsters

Links met betrekking tot aanraken:

Aanraken en verstoorde tastzin

Mijn FB-pagina                      (Hier staat ook nog van alles en openbaar)