KnuffelSessies

Knuffelen

Middels ‘Raak me eens aan’ help ik mensen op professionele wijze met hun knuffelbehoeftes. Jong/oud, man/vrouw, blank/zwart, het maakt niet uit.

Knuffelen bij zorginstellingen:

Mensen die wonen in een zorginstelling die weinig toegang hebben tot de intimiteit van een knuffel en waarvan het personeel op proffesionele afstand behoort te blijven help ik graag verder. Ik kom een dagdeel langs en verdeel mijn aandacht onder hen die de behoefte voelen.

Waarom knuffelen?

Knuffelen is een eerste levensbehoefte, een pasgeboren kind verkiest warmte en knusheid boven voeding en bij een kind ontwikkelen de hersens zich beter als ze vaker knuffelen. Mijn visie is dat wanneer we voldoende knus zijn in ons bestaan dat we het leven veel makkelijker aan kunnen. Het is dus niet gek dat je als volwassene de behoefte voelt om te knuffelen.

Het magische begint eigenlijk pas na een knuffel van 30 sec, hoe vaak knuffel jij iemand langer dan 30 sec?

Het is nog wat ongebruikelijk besef ik, maar gun het jezelf om lekker te knuffelen. Het kan zo fijn zijn.


Waarom ben ik dit gaan doen?

Op mijn pad van persoonlijke ontwikkeling kwam ik tot de ontdekking dat ik onveilig gehecht ben als kind. De weg terug is lastig en vraagt veel tijd en aandacht, zoveel dat ik dat niet bij iemand anders neer kan leggen dan bij mezelf. Wat ik wel kan doen is de aandacht verdelen onder de mensen die ook behoefte hebben aan een knuffel. Mocht je denken: maar dan doe je het toch vooral voor jezelf? Deels ja, maar iedereen doet zijn haar werk voor zichzelf en nee want ik pas me in sessies aan aan de klant. Ook bied ik de ruimte en mijn tijd aan.
Nog een reden dat ik dit ben gaan doen is omdat ik in contact met anderen gemerkt heb dat ik gewoon heel fijn knuffel. Ik moet niets van je en ik probeer de tijd samen zo fijn mogelijk te maken.

 

knuffelen massage coaching zwolle
foto’s: Evelien Buynsters