Intimiteit, behandelingen en de legaliteit.

Vandaag nog maar weer eens gepuzzeld met hoe het zit als je als intimiteitscoach aan de bak wilt en wat wel en niet mag. Ik heb nl geen zin om illegaal bezig te zijn maar er is ook niet echt nagedacht nog door de regeerders over dit vakgebied. Hoer of gigolo is tenminste duidelijk en valt echt onder de prostitutiewet maar intimiteitscoaches en tantramasseurs horen daar totaal niet bij. We zijn namelijk niet met intimiteit bezig om iemand een orgasme te geven maar we zijn bezig iemand te leren met zijn eigen gevoel en seksualiteit om te gaan. Das net een andere insteek maar het wordt wel over 1 kam geschoren. 

Om dit goed op de rit te krijgen zal de overheid moeite moeten doen want er moet iets nieuws gecreëerd worden. Als ik namelijk mensen help met het leren genieten van aanraking en intimiteit ben ik eigenlijk iemand aan het trainen voor wanneer ze een geschikte partner tegenkomen. Dat daarbij soms wat intimiteit ontstaat is bittere(eigenlijk leuke) noodzaak. Dat je met dit werk dus valt onder de prostitutiewet is dubieus want het is eerder therapeutisch dan dat het seks is. Intimiteitscoaches zijn vaak gewone mensen met een relatie die niet uit zijn op de seksuele handelingen die soms nodig zijn voor de groei van een mens. Ik zie het als dat we helpen met stabiele mensen te creëeren die leren wat intimiteit is en daardoor weten wat wel en niet oké is. Je leert mensen waar hun grenzen zitten en dat is precies wat er nodig is in relaties. Ook leer je dat het leuk mag zijn en dat intimiteit bedoelt is om het fijn te hebben. 

Mannen mogen juist weer hun gevoel leren kennen en vrouwen mogen duidelijker hun grenzen leren aangeven( mannen ofc ook). Zo’n 30-40% van de mensen groeit nog steeds op vanuit onveilige hechting en iedereen komt wel eens in contact met de gevolgen daarvan. Gevolgen die nog een leven lang hun nasleep kunnen hebben. Met de juiste coaching is er veel te verhelpen. Aan je opvoeding kan je nu niets meer doen, aan hoe je er mee omgaat wel.  

Mijns inziens is trainen in intimiteit ernstig nodig in de maatschappij en kan het veel ellende voorkomen. Ook mogen we leren om integer om te gaan met beeldmateriaal verzameld uit (eerdere) relaties en zou je juist anderen moeten corrigeren als ze iets tonen dat niet oké is ipv het leuk te vinden en het maar klakkeloos te verspreiden zonder na te denken over de gevolgen voor de persoon die op het beeldmateriaal staat. 

Let’s make this world a better place!💞