Notitie van 2017…

Een notitie van 16 juli 2017, in die tijd mocht het roer om. Ik wil(de) niet meer mezelf kwijt raken in een drukke productie wereld waar het draait om materiaal en geld. Wat is tenslotte een leven zonder liefde? Ik ben toen gaan inzien dat veiligheid en liefde alles kan genezen, dat het aan mensen de ruimte geeft om zich te ontwikkelen en zichzelf te leren kennen. Middels Raak me eens aan heb ik ook die liefde en veiligheid willen geven aan mensen die bij me komen. Dat ik daarnaast een voorstander ben van openheid over seksualiteit heeft me niet geholpen. Dat schrikt af en maakt mensen bang en dat is nooit mijn bedoeling geweest. Mensen die me persoonlijk kennen weten hoe en wie ik ben en dat ik juist mensen wil helpen de dingen te onderzoeken die ze zelf eng vinden en alleen niet aan durven. Ik heb van alles gezegd en ook van alles gedaan en sommige dingen waren niet heel handig. Mijn intenties zijn echter niet verandert en mocht wat ik doe en schrijf ooit onduidelijk voor je zijn, ga dan aub niet in angst maar vraag gerust om uitleg. Na een workshop over ‘hechting en seksualiteit in de therapeutische relatie’ en een aantal eigen ervaringen ben ik gaan inzien dat ik mag praten en delen over seksualiteit en het niet langer zelf aanbied. Intimiteit is voor mij prima maar dat blijft op een heel ander lvl. Voor veel mensen is een massage al heel spannend en knuffelen nog erg ongewoon. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel mensen mag helpen te groeien en een veilig baken in deze wereld mag zijn. Mensen helpen met stukken helder te krijgen zodat je het zelf kan onderzoeken. Sorry als Ik voor sommigen onveilig overkwam🙏

De notitie:

Lief universum: ik wil graag groeien als man, dat er op het juiste moment vrouwen zijn die me uitdagen en leren vanuit mijn hart te spelen, liefhebben en voelen. Ik wil me geliefd voelen, ik wil af en toe meegenomen worden door andere mensen in nieuwe ervaringen, gezelligheid en ontspanning. Ik wil mannen zien als broeders en niet als concurrenten. Ik wil andere mensen bijstaan in hun pad naar geluk. Ik wil me kunnen verliezen in mijn oerdriften. Ik wil een goede vader zijn voor mijn kinderen. Ik wil graag geld verdienen op een wijze die niet als werken voelt voor me en leven in overvloed zodat ik het leven en deze aarde lekker kan ontdekken. Aho❤️

Mijn pad in lichaamswerk /intimiteitscoaching.

We groeien op, puberen, worden fysiek volwassen en lopen ons pad. De één wat bewuster dan de ander. Sommige krijgen een relatie en anderen blijven lange tijd alleen maar allemaal krijgen we te maken met andere mensen en hun energie naar jou toe. Als je authentiek bent heb je niet zoveel last van die andere mensen maar veel mensen zijn nog wat onzeker over zichzelf. 

Ik (en velen met mij)heb geleerd niet op mijn eigen oordeel af te gaan en daarmee vond ik mezelf niet oké. Geen fijne basis om een leven mee op te bouwen. Ik vond mezelf niet leuk en veel van mijn gedragingen mochten er niet zijn bang voor het oordeel van anderen. Ik miste begeleiding in wat wel goed was en wat niet. Zo heb ik nog nooit goed met mijn directe omgeving kunnen verbinden omdat ik de overtuiging had dat wat ik deed niet goed was. Ik hoorde nooit bij de groep, de menigte ofwel de massa. Dat maakte me tot een solist, ik zocht mijn eigen pad wel en verbond me nauwelijks met anderen. Hoe mannen/jongens met elkaar omgaan nodigde ook niet uit om mijn verdediging te laten zakken en dieper te verbinden met anderen. Mannen & vrouwen zien andere mannen niet in hun gevoel, dat zij ook hun onzekerheden hebben en hun afweersysteem. Dat is bij mij aan het veranderen omdat ikzelf verander. Onder de maatschappij heerst veel wantrouwen naar mannen, zeker waar het vrouwen betreft. 

De media helpt ook niet mee om meer vertrouwen onder de mensen te scheppen. Journaal en vele films en series laten een wereld van geweld zien. Moord, verkrachting en doodslag vieren hoogtij kan je zeggen. Natuurlijk geeft dat een heftige prikkeling aan de kijker’s zenuwsysteem en in een afgestompte maatschappij is dat iets wat wel verkoopt. Het raakt, is spannend en het houdt ook nooit op. Kijk vooral ook eens naar het gamen van deze tijd, hoeveel first person shooters zijn niet mateloos populair? Heb je die jonge gasten wel eens horen schelden op elkaar via hun headsets? Alsof het echt is zo gaan ze ermee om, dat doet je lijf dus ook. Die registreert al die angst en stress. Het doet iets met je ook als je je er niet bewust van bent. Het creëert een gevoel van onveiligheid en dat werkt weer agressie in de hand. Mensen doen rare dingen wanneer ze zich niet veilig voelen. 

Langzaam maar zeker heb ik steeds meer contact met mannen (en vrouwen)en is daar dan echt contact. Contact van: ik zie je en ik ben er voor je als dat nodig is. Dat is een prachtige ontwikkeling en die zet ik graag door. Veel mensen zijn juist te vertrouwen en lopen tegen dezelfde shit aan als jij en ik. 

Hulp zoeken en vragen was en is voor mij nog steeds een ding, dat doe ik niet makkelijk. Wel ben ik me als mens gaan ontwikkelen, bezocht trainingen waarbij ik weer op mezelf ging vertrouwen. Ik ben het waard om in mezelf te investeren want in dit leven is het mijn doel om mezelf volledig te accepteren. Zelfliefde is het hoogste doel als mens en vandaaruit helemaal authentiek zijn. Weten dat je wel oké bent en wat je voor ogen hebt klopt en zuiver is. 

In mijn niet authentieke periode had ik enorme problemen om voor mezelf te gaan staan en langzaam groeide ik daar doorheen. Ik wil de wereld mooier maken en anderen helpen met mijn opgedane kennis op mijn pad. Het leven zelf is tenslotte de beste leraar. Theorie is leuk maar sommige dingen snap je pas als je ze zelf ervaren hebt. 

Zo ben ik tot het inzicht gekomen dat in het met een ander de liefde bedrijven alles van jou samenkomt. Wie jij bent en wat je wilt laat je altijd zien in het liefdesspel met een ander. Het is een spiegel voor hoe je in het leven staat. In deze wereld waarin veel nep is en veel te verbergen valt moet je dan jezelf bloot geven. Nep werkt niet en daarom is het ook zo treffend. 

Ik ben een tijdlang naar een psycholoog geweest en dat werkte niet echt, ik zat vast in mijn hoofd en denken en zo iemand  probeert via het hoofd een ingang te vinden. Bij mij werkte dat niet en dat had ik pas door toen in via lichaamsgerichte therapie voelde dat ik op slot zat. Meteen zette ik alle behandelingen stop en stopte ik ook met medicatie( heb 2mnd onderdrukkers geslikt). Ik had tijd en rust nodig, mijn lijf en denken was super overspannen van al die jaren niet mezelf zijn. Het niet op mezelf vertrouwen en daarmee niet mijn grenzen kunnen bewaken. Niemand had me geleerd om op mezelf te vertrouwen, dat ik mijn visie mocht laten gelden want ik ben de enige die weet wat ik voel en ervaar. 

Middels massage en Biodanza ging ik steeds meer verbinden met mezelf. Ik ging mijn lijf weer voelen en ervaren wat interactie met andere mensen met me doet. Ik liet mensen dichtbij komen en dat is kwetsbaar, je laat een stuk verdediging zakken in de hoop een fijne ervaring met iemand te delen. Dat pakt soms ook anders uit en dat kan pijn doen of kan je veel energie kosten. Het was ervaring opdoen en leren op mezelf en mijn gevoel te vertrouwen. Ik krijg ook precies op mijn pad wat ik nodig heb voor mijn groei, nog steeds. 

Doordat ik zelf op mezelf ben gaan vertrouwen en weet waar ik vandaan kom doorzie ik onechtheden ook bij anderen. Mijn antennes zijn super ontwikkelt in het scannen van anderen, das dan weer het voordeel van onveilig opgroeien. Mijn helper/onderzoeker is sterk en heel af en toe kom ik mensen tegen wiens helper/onderzoeker nog sterker is. Daar zit dus onveiligheid onder en als ik het door heb benoem ik het. Vaak duurt dat even voor ik dat door heb. 

Wat ik ook ben gaan inzien is dat mensen vooral hun eigen waarheid zien. Ik kan een heel verhaal vertellen en de ander ziet dat/ vertaald dat toch wel naar zijn eigen inzicht. Dat is dus niet mijn verantwoordelijkheid maar ik kan de ander wel helpen te groeien en daarmee een hernieuwde visie te krijgen. 

Misschien snap je door dit verhaal beter hoe ik tot Raakm3eensaan gekomen ben. Het is mijn manier om anderen te helpen op hun pad. Door dichtbij te komen ga je namelijk voorbij aan vele barrières die het hoofd en ego creëren. Ik weet dat en heb het zelf ervaren. Er is echter een taboe op dichtbij komen, veel mensen durven geen massage te ondergaan en anderen weer wel mits ze precies weten wat ze kunnen verwachten. 

Tuurlijk kan je vooraf afspraken maken en daar houd ik me ook aan. Ook liep ik tegen de algemene overtuiging aan dat je niet te intiem met een cliënt hoort te zijn. Fijn advies, snap het, heb het ontvangen, heb het ondertussen ook doorvoelt waarom men dat zegt en zal nog steeds vanuit mijn hart blijven voelen wat ik goed acht. 

Het heeft me veel moeite gekost om tot hier te komen. Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen en dat was in de hoogtij dagen van metoo. Tuurlijk wist ik dat dat een moeizame start zou opleveren maar ik deed het toch. De eerste opzet was knuffelen en massage en voor mezelf klopte dat, dat was en is genoeg. Ik liep echter tijdens knuffelsessies aan tegen de behoefte of beter de wens van cliënten om intieme stukken te helen. Op dit vlak is er dus niets anders, er is niemand die legaal zich hieraan waagt. Het hoort niet en je moet het maar via een andere methode oplossen. Ieders pad van heling is echter uniek net zoals we als persoon allemaal uniek zijn. Laat aan mensen de keuze om zelf te kiezen of ze akkoord gaan met een behandelplan. 

Wat me nog het meest pijn gedaan heeft is het wantrouwen dat je als man gespiegeld krijgt door de maatschappij. Je kan als man niet vrouwen(&mannen) helpen door heel intiem met ze te zijn. Je krijgt meteen een stempel van: daar heb je weer zo’n man die voor zijn eigen gewin vrouwen lokt. Fuck you, leer me eerst eens goed kennen voor je dit soort uitspraken doet. Mijn ervaring is dat veiligheid en liefde zoveel heling kunnen brengen en dan vooral gecombineerd met de juiste inzichten. Ik ben in het stuk veiligheid zo doorgeslagen dat ik voorbij alles veilig wil zijn en dat werkt mijn eigen groei privé weer tegen. Het is ook niet mijn behoefte om te intiem te worden met een cliënt, maar je mag zo’n kwetsbaar persoon wel tegen allerlei rauwdouwers in het uitgaansleven laten lopen. Nee, dat helpt. Als het kan vermijdt ik het om zo intiem met iemand te zijn( ook ivm soa’s). Soms voel je echter dat je hulp nodig is. Het is nog een grijs gebied en het wordt nog gevoed door veel angst maar ik sta wel voor wat ik doe. Voor mij is dit juist mijn hart volgen. 

Ik denk niet lichtzinnig over seks en zie in dat het een heilige verbinding is tussen twee mensen. Het heeft ook impact op mij aangezien ik steeds gevoeliger word. Maar ik ben ook nog steeds een man en reageer als een man en dat is precies wat nodig is vaak om iets helder te krijgen. Mannen en vrouwen communiceren vaak slecht, ze begrijpen elkaar dan niet goed en daar ontstaat dan twijfel en onrust. 

1 op de 3 vrouwen komt in contact met ongewenste intimiteit, dat zijn er dus heel veel. Iedereen heeft naar mijn mening recht op een fijne relatie en vervullende intimiteit. 

Seks en intimiteit zit nog ontzettend in de taboesfeer en daar zou eens wat aan gedaan mogen worden. 

Een vriendin van me poste onlangs dit: mijn vriendin/ collega vroeg me waarom ik altijd zo vrolijk ben? Kan je dan gewoon eerlijk zijn en zeggen dat je elke dag de meest vervullende seks hebt met je vriend? Of zeg je van ‘ik ontbijt goed en let op de juiste vitamines’?

Laten we gewoon open en eerlijk zijn naar elkaar en proberen het taboe er af te halen. Zie elkaars als mens en weet dat de persoon naast je ook wil verbinden op de intiemste manier die een mens kent. Grow up, mannen hebben ook gevoel en voor ze dat laten zien moet je vaak voorbij een heel dik pantser. Maar vind je de man leuk zie dan dat pantser en investeer in die man. Liefde doet pantsers smelten. En vrouwen laat maar zien dat je geniet van seks en geef maar aan hoe je het wilt. Zo mogen mannen ook zuiverder voelen of ze wel seks willen hebben met elke beschikbare vrouw. 

Voel elkaars energie en reageer daar adequaat op. Leer jezelf kennen, geef je behoeftes aan en dring niets op. 

Beetje wirwar van stof maar je snapt me wel😉

Zaterdag naar een workshop over ‘erotische energie in de behandelrelatie’ en zien wat voor inzichten ik daar zelf weer krijg. Fijne dag mensen. 

Vaders, Dochters, seksualiteit en veiligheid.

Waar te beginnen over zo’n onderwerp? Misschien maar gewoon bij het begin, weet dat dit gaat over wat ik ervaren heb. De eerste jaren is er vaak nog niets anders dan zorg voor een dochter. Toen Daniëlle een jaar of 5 was zijn haar moeder en ik gescheiden, mogelijk heeft het effect op onze band maar dat weet ik niet zeker. Jullie moeten weten dat ik gek ben op mijn dochter en zielsveel van der houdt. Zij heeft dat als geen ander door en speelt soms met me. Wat krijg ik wel voor elkaar en wat niet, manipulatie zit er al vroeg in. Dat vraagt soms om een keiharde opstelling, tot hier en niet verder. 

Doordat ik co-ouder ben zijn mijn beide kids om de week bij me en dat betekent de ene week niets en de andere week knus met ze op de bank. Zo zat ik dus regelmatig met Daniëlle op schoot, knus en gezellig een film kijken of voorlezen. Aangezien ze nogal een draaikont is was ze wel eens all over me en dan kon het wel eens gebeuren dat mijn lijf reageert middels een erectie, je weet wel dat stuk van een man dat van jongs af aan vooral verborgen behoort te blijven. Zij had dan niet door wat er bij mij gebeurde en ik hoefde er niets mee dus ik liet het zijn. Dit gebeurde best geregeld en ik ben een gezonde man en deed dit niet met opzet. Het gebeurt je. Ik vond het ergens wel ongemakkelijk maar ik was er maar gewoon mee. Naarmate ze ouder werd had Daniëlle het soms wel door wat er bij mij gebeurde en ik denk dat ze stiekem wel eens wat aan het uitlokken was. Je moet weten dat ik niet moeilijk doe over mijn lijf en naaktheid en ik serveer gerust het ontbijt voor hun in mijn nakie. Je bent het voorbeeld en als ik van jongs af aan geheimzinnig doe over mijn lijf dan is dat wat je je kids ook leert. 

Nu had ik Daniëlle door wat er met mijn lijf gebeurde weg kunnen duwen omdat het ongepast was. Dan had zij zich aan de kant geduwd gevoelt niet wetende wat ze verkeerd had gedaan. Niet fijn voor een opgroeiend kind. 

Ook had ik met mijn opwinding kunnen spelen en met lust-energie op mijn dochter kunnen reageren. Erg fout en helaas zal het bij sommige vaders wel gebeuren. Dat is onder andere waarom ik dit wil delen. 

De enige energie die je met je kind wilt delen is zuivere liefde, je wilt ze niet wegduwen en ook niet gebruiken. Je bent als vader hoeder van een opgroeiend kind die je nodig heeft, door wie ze gezien wil worden. Bij wie ze zich haar hele leven veilig wil voelen. Niet meer en niet minder. Houd je lust buitenspel, wees met je fysieke reactie en laat het zijn. Dit geldt ook voor al haar vriendinnen die komen spelen. Een kind geeft zelf wel aan wat wel en niet klopt, ga niet forceren. Zo is ze als vanzelf al best jong alleen gaan douchen en mocht ik aanvoelen dat dat is wat ze nodig had. 

Om dit stuk nog aan te vullen. Mannen blijf ook weg met je lust-energie bij kinderen van een nieuwe partner. We don’t go there. Eigenlijk kan je het wel samenvatten als blijf weg met lust van kinderen. Dat is waar trauma’s en afstand ontstaat. Ook al raak je ze met geen vinger aan, je energie verraad je meteen. Daar wordt je onveilig en wordt je moeilijk bereikbaar. 

Dit nummer raakt me op dit gebied.

Intimiteit, behandelingen en de legaliteit.

Vandaag nog maar weer eens gepuzzeld met hoe het zit als je als intimiteitscoach aan de bak wilt en wat wel en niet mag. Ik heb nl geen zin om illegaal bezig te zijn maar er is ook niet echt nagedacht nog door de regeerders over dit vakgebied. Hoer of gigolo is tenminste duidelijk en valt echt onder de prostitutiewet maar intimiteitscoaches en tantramasseurs horen daar totaal niet bij. We zijn namelijk niet met intimiteit bezig om iemand een orgasme te geven maar we zijn bezig iemand te leren met zijn eigen gevoel en seksualiteit om te gaan. Das net een andere insteek maar het wordt wel over 1 kam geschoren. 

Om dit goed op de rit te krijgen zal de overheid moeite moeten doen want er moet iets nieuws gecreëerd worden. Als ik namelijk mensen help met het leren genieten van aanraking en intimiteit ben ik eigenlijk iemand aan het trainen voor wanneer ze een geschikte partner tegenkomen. Dat daarbij soms wat intimiteit ontstaat is bittere(eigenlijk leuke) noodzaak. Dat je met dit werk dus valt onder de prostitutiewet is dubieus want het is eerder therapeutisch dan dat het seks is. Intimiteitscoaches zijn vaak gewone mensen met een relatie die niet uit zijn op de seksuele handelingen die soms nodig zijn voor de groei van een mens. Ik zie het als dat we helpen met stabiele mensen te creëeren die leren wat intimiteit is en daardoor weten wat wel en niet oké is. Je leert mensen waar hun grenzen zitten en dat is precies wat er nodig is in relaties. Ook leer je dat het leuk mag zijn en dat intimiteit bedoelt is om het fijn te hebben. 

Mannen mogen juist weer hun gevoel leren kennen en vrouwen mogen duidelijker hun grenzen leren aangeven( mannen ofc ook). Zo’n 30-40% van de mensen groeit nog steeds op vanuit onveilige hechting en iedereen komt wel eens in contact met de gevolgen daarvan. Gevolgen die nog een leven lang hun nasleep kunnen hebben. Met de juiste coaching is er veel te verhelpen. Aan je opvoeding kan je nu niets meer doen, aan hoe je er mee omgaat wel.  

Mijns inziens is trainen in intimiteit ernstig nodig in de maatschappij en kan het veel ellende voorkomen. Ook mogen we leren om integer om te gaan met beeldmateriaal verzameld uit (eerdere) relaties en zou je juist anderen moeten corrigeren als ze iets tonen dat niet oké is ipv het leuk te vinden en het maar klakkeloos te verspreiden zonder na te denken over de gevolgen voor de persoon die op het beeldmateriaal staat. 

Let’s make this world a better place!💞

Opleiding doen of niet?

Twee jaar geleden ben ik maar gewoon begonnen als knuffelaar en masseur, iets wat me wel lag dacht ik en ik hoef alleen maar in het moment te zijn met iemand. Uit dat knuffelen ontstond eigenlijk als vanzelf coaching, hele intieme en diepe trauma’s kwamen aan het licht. Daar waar menig prof niet boven water kreeg wat er echt speelde lukte mij dat wel. Dat mijn begeleiding niet vlekkeloos gaat of ging is wat het is maar het maakt wel eens dat ik twijfel of ik toch niet een coachingsopleiding ga volgen.

Eerder was daar gewoon geen budget voor maar nu zou dat wel kunnen. En dus heb ik wat om me heen gekeken en geïnformeerd. Een intimiteitsopleiding of compleet coach traject, zelfs trainingsacteur leek me wel wat. Als ik dan met zo’n opleider in gesprek raak kom ik er telkens achter dat ik vanuit mezelf al heel goed bezig ben en dat wat ik al doe erg lijkt op wat zo’n opleiding brengt.

fighterpilots
Lekker spelen

Ik ga dus dat ik maar gewoon op mezelf vertrouwen en door met wat ik al begonnen ben want het is erg nodig. Veel mensen zijn ergens contactgestoord en weten niet meer hoe ze op normale wijze intimiteit ten gehore kunnen brengen in hun omgeving. Er is veel achterdocht onder de mensen, zeker waar het aanraken en knuffelen betreft. Dingen kunnen al snel niet.

Voorbeeld: Ik ben zelf vader van een zoon en dochter en die spelen gerust met andere kindjes. Als die kinderen bij mij spelen behandel ik ze als de mijne, heel normaal en logisch. Als ik ergens in het openbaar kleine kinderen tegenkom probeer ik soms een beetje te spelen maar stuit vaak op een aangeleerd gedrag dat alle vreemde mannen eng zijn en dat je maar beter geen contact met ze kan maken. Veel van die mannen zijn echter zelf ook vader en hebben niets slechts voor.

Mannen onder elkaar zijn ook eerder wantrouwig dan ondersteunend aan elkaar. Ik deed dat ook maar nu ik wat meer met mannen om ga zie ik in dat al die mannen net zo zijn als ik. Ze willen ook hun liefde delen met de wereld maar weten soms niet hoe. We leven namelijk in een angstcultuur en mogen waar naar een liefdescultuur. Iedereen wil liefde en (bijna) iedereen is te vertrouwen. Als we vanuit liefde verbinden is de ander ook geen concurrent maar een broeder( of zuster).

Het vergt van mij dat ik mijn pantser afgooi en me kwetsbaar opstel. Zover ik dat al kan doe ik dat en je ziet dan na een paar seconde de ander ook ontdooien en zachter worden. Vanaf daar kunnen we gaan samenwerken want samen wordt het leuker. Het mag allemaal best wat losser en intiemer. Vrouwen zijn niet uit op elkaars man en mannen zijn niet uit op de ander zijn vrouw. We willen echter allemaal plezier maken en niemand is eigendom van de ander.

Mijns inziens is het zo dat wanneer je relatie goed zit je ook weet dat je partner niet ‘te ver’ gaat met een ander. De hele kijk op intimiteit is langzaam aan het shiften en veel relaties zijn open. Iedereen mag het doen zoals hij of zij wil en laat elkaar vrij om dat te doen.

Ik? Ik ben een masseur, knuffelaar en door het leven opgeleide coach die nu nog maar even geen opleiding gaat doen. Lekker vertrouwen op mijzelf, op mijn inzicht, intuïtie en op mijn mooie zuivere hart. Misschien werkt het in mijn nadeel dat ik nu single ben, geen organisatie achter me heb maar ik vertrouw op mij en durf dit wel aan.

Jij? Jij bent welkom als je wat hulp en inzicht kan gebruiken op je pad. De druk mag van de ketel, het is mooi geweest. Laten we allemaal weer wat meer tijd aan ons zelf en aan elkaar besteden want dat bewijst telkens weer heel fijn te zijn.

Aho

Van Platzak naar Dutch-Phoenix!

Platzak was de ingame naam die ik denk ik 15-20jr geleden aangenomen had. Lekker duidelijk Nederlands en van mijn kant zat daar een stuk humor achter. Als je echter naar de waarde van de naam kijkt is platzak niet zo’n lekkere naam maar daar was ik nooit mee bezig. Ik had tenslotte geen eigenwaarde of goed zelfbeeld, ik cijferde mezelf heel veel weg en stond vaak in dienst van anderen. Tot ik een jaar of 10 geleden met zelfontwikkeling begon. Langzaam maar zeker ging ik weer voelen en ook onderzoeken hoe ik geworden was tot wie ik ben. Een hele reis en ik heb veel gelezen en eea aan workshops gevolgd. Mijn relatie strandde tussendoor en ik ging nieuwe contacten aan. Mijn zelfbeeld en zelfliefde groeide stapje voor stapje en is nu op een acceptabel niveau. Ik kan rustig zeggen dat ik een mooi mens ben en dat ook vanuit heel mijn hart menen. Ik ben geen makkelijk mens want ik ben iemand die leeft voor de echtheid van het leven. Ik ben zo echt als ik kan zijn en chitchat doe ik niet meer aan. Mijn aandacht verslapt dan en ik ga snel uit contact. 

love coaching Zwolle

Wat ik mijn hele leven al wel doe is positief blijven. Van alles proberen en als ik vastloop kom ik altijd weer terug of sta ik terug op. Dat is wat een Phoenix ook doet. Een magische vogel die zijn magie gebruikt en dan opbrand en uit zijn eigen as terug opstaat. Zo ontstond 2 jaar geleden de naam Dutch-Phoenix, klinkt al een stuk beter en voelt ook krachtiger of magischer. 

Mijn hele leven puzzel ik al wie ik ben en de laatste jaren over hoe ik dan wil leven. Het krijgt steeds meer vorm en het mag een combi zijn van massage, knuffelen en coaching. Ik wil het doen zoals het voor mij klopt. Alles staat hierbij in het teken van ontspanning en tot jezelf komen. Ik gun namelijk iedereen dat ze eerder oké met zichzelf zijn dan ik zodat ze kunnen gaan doen wat hun speciale missie is. Als persoon bezit ik een grote vrijheid en accepteer ik niet klakkeloos van: zo doen we het altijd al dus zo moet het. Ik blijf scherp en alert op dingen die er voor mij toe doen. Als ram moet er iets groots bewerkstelligt kunnen worden en dat ga ik vast nog doen. Kijken naar nieuwe wegen en paden, mezelf de vrijheid gunnen om het anders te doen. 

Phoenix coaching Zwolle

Als puber had ik het niet zo goed en ik durf rustig te zeggen dat je mij kan vergelijken met het verhaal van het lelijke eendje. Ik vond mezelf niet mooi of bijzonder en was een eenzame ziel tussen de vele mensen. Vaak was ik alleen en maakte ik mijn wereld klein. Duurzame vrienden waarmee ik een hechte band had waren er niet en ik geloof dat dat komt omdat ik mezelf niet echt was. Ik was iets wat ik dacht te moeten zijn en was in mijn jeugd ver van mezelf geraakt. Dat ben ik nu aan het terugvinden en er zit een heel eigenzinnig mannetje in mij. Een heel lief en eigenzinnig mannetje die veel liefde te delen heeft en ook nog wel het nodige uit te zoeken heeft in het verbinden en de liefde. Tijdens mijn coaching stuit ik soms op mensen die ook nog wat uit te zoeken hebben in de liefde en dat is best interessant. Bij mannen wil ik dan best in contact gaan en doorvoelen wat er speelt zodat de man zelf kan gaan kijken wat hij wil in relaties mbt intimiteit. Bij vrouwen ben ik best bereid om een stap verder te gaan en daadwerkelijk te vrijen als zij van haar uit voelt dat ze met mij uit wil zoeken hoe zij de liefde met een man wil bedrijven. Ik zal daartoe nooit van mij uit op aandringen maar ga het niet uit de weg. Nu is dit als coach volgens bestaande wegen niet toegestaan want je positie tov een cliënt klopt niet. Je staat als coach/hulpverlener boven de cliënt. 

Sommige mensen kunnen ontploffen van woede als ze hierover horen en het is ook wel eens gebleken dat kwetsbare vrouwen misbruikt zijn door mannelijke hulpverleners. Maar mijn cliënten zijn allemaal volwassenen en kunnen best zelf hun oordeel vellen of iets wel of niet goed is en ze mogen ook fouten maken en daarvan leren. Als ik niet geheimzinnig doe over dat ik best therapeutisch wil vrijen met cliëntes en zij van mij willen leren of op mij willen oefenen dan zijn daar twee volwassenen bij betrokken. Ik plaats me niet boven een ander en ben helper of ondersteuner van iemands  proces. Voor mezelf geef ik me 5 jaar in wat ik nu doe om dan verder te groeien tot leraar en mannen te gaan onderwijzen hoe met een vrouw om te gaan. Daar gaat nog veel mis, mannen weten het niet en krijgen het niet geleerd van een leraar of vader en gedetailleerd praten over wat je in bed met vrouw doet deed ik toen ik jong was zeker niet. Dus eigenlijk krijg je het niet geleerd. En daar waar mannen het niet weten zijn er vrouwen die niet goed hun grenzen kunnen aangeven. Als je deze partijen als geliefden bij elkaar zet ontstaat er wel iets maar niet altijd iets fijns. Daar ontstaan dan ook de nodige trauma’s en aangezien je pas een partner aantrekt van een ander niveau als je doorziet waar je de fout ingaat lopen mensen nog wel eens herhaald tegen hun trauma aan. Daar wil ik dus wel bij helpen om een stap in te maken. 

Mannen mogen meer in hun gevoel komen, het machogedrag en het moeten hebben van een gespierd lijf is allemaal illusie. Je hoeft alleen maar te verstillen en te verbinden met een vrouw. Genieten van het samen zijn en de liefde laten stromen. Stroomt het niet als vanzelf? Dan mag je daar eens goed naar gaan kijken. Ga het onderzoeken, het is jou leven en dit is het mijne. 

🙏

Betaalde liefde?

Ik heb best de nodige (chat)gesprekken met dames en wat ik daar een beetje uit filter is dat vrouwen niet betalen voor coaching in intimiteit of liefde. Ze hebben vaak belangstelling genoeg van mannen en hoeven dus maar met de vingers te knippen lijkt het wel en er staat een man paraat. Dit zal niet voor alle vrouwen gelden hoor want uitzonderingen heb je altijd.

De maatschappij is aan het veranderen en veel vrouwen leven zelfstandig en hebben ook niet de behoefte om samen te wonen. Ze hebben liever hun eigen plek en zoeken af en toe contact.

Als je als vrouw( of man) de nodige kwetsuren hebt opgelopen in het contact met mannen( of vrouwen) kan het zijn dat je heel voorzichtig wordt om nog een man toe te laten in je leven. Eigenlijk wil je wel contact maar vind je dat te onveilig voor je hart. Een man die je in het uitgaansleven of op een datingapp tegenkomt is ook op zoek naar liefde en neemt zijn eigen sores mee in het contact.

Teach me how to dance with you, teach me how to love…

Als je dan als vrouw op zoek bent naar groei in intimiteit kan het fijn zijn als je de kant van de man buitenspel kan zetten en volledig de focus op jouw verhaal kan houden. Dat is wat je bij mij kan vinden, een oefenplek met de focus op jouw verhaal. Een plek waar je je ‘Ja’ mag gaan voelen en je ‘Nee’ er altijd mag zijn. Het sterkt je in je zelfvertrouwen als je weet waar je staat en weet wat je behoefte is.

Liefde Intimiteit Coaching Zwolle

Ik ben er ook van overtuigt dat we met z’n allen op een verkeerde manier zijn gaan vrijen, dat het veelal te snel gaat en we telkens vooral naar een hoogtepunt toewerken. Dat is waarom ik tijdens sessies alle tijd neem en telkens een hele dag uittrek voor een sessie. Hoe ik erachter kwam dat het allemaal te snel gaat? Ik kon door het te snelle tempo zelf niet bijhouden wat ik voel en daar gaat het tijdens het vrijen om. Het ultieme genot, alles voelen en bewust connectie met elkaar maken. Totaal niet bezig zijn met een hoogtepunt zodat het als vanzelf kan ontstaan of niet.

Wat misschien ook goed is om te vermelden is dat ik onderweg naar een sessie ook telkens een emotielaag in mijn onderbuik voel. Mijn innerlijk kind die zich dan meldt in de zin van: wat gaat er vandaag weer allemaal gebeuren en hou je mij wel veilig? Mag ik ook nee zeggen als dat zo voelt? Het liefst wil de kleine jongen in mij alleen knuffelen en in verbinding zijn. Ook voor mij is het vaak nog reuze spannend maar voor groei is het ook nodig om stappen te blijven maken. Durf jij?

Sexual healing

18 mei volle maan. In aanloop naar deze volle maan kwam er van alles los en kreeg ik de nodige inzichten. Eerst was er het inzicht dat ik als kind ben gaan geloven dat ik niet oké ben. Ik ben gaan inzien dat mijn gedrag misschien niet oké was maar dat ik als mens helemaal oké ben. Een mooi inzicht en die neem de komende tijd mee om daarin te groeien. Ik ben namelijk heel oké.

Een ander inzicht is dat liefde veilig is. Mijn gedachten over liefde kunnen maken dat het voor mij niet veilig voelt maar liefde is op zich veilig. Doordat ik het te eng vond als iets te dichtbij mijn hart kwam ging ik rebelleren. Relaties( privé, werk, hobby) saboteren om weer afstand te creëeren. Wat ik eigenlijk nodig had was iemand die door mijn gedrag heen keek en me koesterde en liet zien dat het wel veilig was.

Dan de heiligheid van de verbinding tussen man en vrouw: ik besef steeds meer hoe intiem het is om een vrouw te penetreren. Je gaat haar heilige tempel in. Als je de trap oploopt naar die tempel zorg dan aub dat je alle onzuiverheid achter je laat. Ga binnen vanuit liefde en als je dat niet kan ga dan niet naar binnen. Een vrouw mag ook zuiver voelen dat ze een man wil binnenlaten en een man mag zuiver voelen dat hij naar binnen wil. Als dat niet zo ( ook voor 1 van beide)is wees dan goed voor jezelf en doe het niet. Ook niet bij je vaste partner.
In mijn coaching ben ik anders dan anderen en maak ik gerust fysiek contact. Het mooie van dat contact is dat ik niets moet, er is alleen maar zijn bij een anderen. Koestering, liefdevolle aanraking en voelen wat er nodig is. Aanraking en in gesprek blijven is een zeer krachtig middel.
De een heeft het nodig dat ze in je bijzijn haar levensenergie helemaal mag openen en weten en ervaren dat je daar juist niets mee doet. Bij de ander kan het zijn dat juist die levensenergie en het contact met haar heilige tempel wakker gemaakt mag worden. En dan nog hoeft er van mijn kant niets. Er is eerst een bedding nodig van veiligheid, geef die aub aan je partner en als je het niet weet vraag het na.
Soms denk ik wel eens dat ik gek ben om dit werk te doen als hooggevoelige man maar van de andere kant is het nodig en een ieder die daar anders over denkt? Daar zeg ik tegen fijn, jij hebt daar geen healing in nodig. Maar er zijn er die dat juist wel hebben, een positieve ervaring met het andere geslacht daar waar het al zo vaak over een grens ging.
Ik zal ook niet beweren dat ik de perfecte lover ben maar ik kan wel iemand recht op het pad zetten hoe ze de liefde wil ervaren. Gister realiseerde ik me dat je heel lief moet zijn om dat te kunnen doen wat ik doe en dat ben ik gelukkig ook. Als ik niet lief tegen je doe kijk dan maar eens naar je eigen gedrag.

Daarnaast zal ik eens workshop gaan maken voor mannen (&vrouwen?) met elkaar om te gaan en hoe lief te hebben. Gek dat ik dat moet gaan doen maar schijnbaar zijn er veel die het niet weten en hoor ik ook niet veel goeds over cursussen voor mannen om maar te kunnen ‘scoren’ bij een vrouw. Dat is het niet, dan heb je als man geen idee waar liefde en intimiteit over gaat. En er zijn ook vrouwen die het niet weten en tussen die twee groepen gaat er veel mis energetisch.

Liefhebben mag leuk en speels en ontspannend zijn, let’s play…

Overweldigende seksuele energie

Het universum stuurt hele kleine signalen op je af en het is de vraag of je gevoelig genoeg bent om ze op te pikken. 

Raakm3eensaan krijgt steeds meer vorm en ik dacht door wie ik ben dat ik vrouwen mocht gaan helpen die introvert zijn en niet goed zichzelf durven te laten zien in de liefde. 

De laatste dagen krijg ik echter signalen door(op mijn pad) dat ik juist vrouwen mag helpen met een overweldigende seksuele energie. Die willen groeien in intimiteit maar doordat ze voor veel mannen to much zijn komt hun eigen groei niet aan bod. Dat is waar ik mag helpen. Blijven staan als man en juist niets doen met die energie tot de vrouw in kwestie eraan toe is om daar wat mee te doen. 

Geloof me dat ik dat kan, ergens is het juist fijn voor mijn persoontje om daar juist niets mee te hoeven en gewoon in liefde bij een vrouw te zijn. Juist om haar kwetsbare proces bij te staan want dat is het: overweldigend seksueel kwetsbaar. 

Plezier hebben in je werk?

Dat wil toch iedereen? Voor mij was het 4 jaar terug helemaal klaar, ik zat bij een hele goede en ook best leuke werkgever. Het werk was bij vlagen zeker (erg) leuk en ik kon er goed van leven. En toch zat ik daar niet op mijn plek, als persoon stond ik niet echt voor wie ik ben en dat maakte dat ik werk deed waar ik niet echt goed in ben: meettechnicus. Op zich best leuk maar het was mij teveel achter een pc, zeker als je bekijkt dat ik me thuis ook nog veel achter een pc verstopte met gamen. 

knuffelaar coach massage Zwolle
Knuffelsessie en plezier

Om een lang verhaal kort te maken zat ik niet goed in mijn vel en kon ik ook niet echt aangeven wat ik wou qua werk. Eerst maar eens 2 jaar in de WW geleefd en de tijd genomen voor mezelf. Ik kreeg een eigen huis, rust en tijd om te voelen. Als hobby masseerde ik al een tijdje en ik ging naast het masseren ook nog naar biodanza. Ook had ik wel eens gelezen over knuffelaars en dat ze daarmee hun geld verdienden. Dus het plan opgevat om voor mezelf te beginnen als knuffelaar en masseur, mensen zijn naar mijn inzicht behoeftig naar meer ontspanning( burn-outs en depressies genoeg) dus daar moet wel een boterham mee te verdienen zijn. Naam( Raak me eens aan) bedacht en hup, aan de slag dacht ik. 

Maar dat viel tegen, je bent een onbekende masseur in een stugge regio als Overijssel. Daar zijn de mensen nog niet zo aanrakerig, Ergens voelde ik dat wel aan maar iemand moet de eerste zijn dus gaan met die banaan. 

massage  coaching knuffelen Zwolle
Massage

Mondjesmaat kwamen er klanten en bij vlagen was het druk en erg rustig, reden om scherp te blijven en te puzzelen. Mensen zijn heel gevoelig in hoe een verhaal gebracht wordt en zeker als je voor een massage gaat kijken ga je je inlezen welk verhaal iemand deelt. Volgens mij had ik puur als masseur best een inkomen op kunnen bouwen maar ik had het knuffelen erbij bedacht. Eea staat ook op 1 website naast elkaar vermeld dus dat zal best de nodige mensen afgeschrikt hebben. Dat heb je altijd denk ik en ik wachte af en stelde bij. Door een aantal ervaringen in het knuffelen kwam ik erachter dat mijn pad ‘als mens zoekende naar wie ik ben’ maakte dat ik andere mensen verder kon helpen. Mensen die al jaren begeleid werden hadden baat bij wat ik te bieden heb en dus coaching erbij in het leven geroepen. En ik vind het prachtig wat ik nu aanbied, ga graag naar klanten toe en knuffel/coach mensen die dat nodig hebben. Ook masseren gaat me goed af, ik vind het fijn als mensen helemaal ontspannen. 

Ik ben een ram dus als er een nieuw idee komt is er ook gauw een uitvoering. Ik ben hooggevoelig en maakte privé in het contact met vrouwen het nodige mee waaraan ik merkte dat bij deze vrouwen wel eens een grens overschreden was op intiem vlak. Aangezien ik geleerd had dat ik gek ben op aanraken en het coachen me ook goed afging ontstond het plan om gevoelige vrouwen te gaan helpen. Met kleine stapjes weer leren verbinden met een man. Leren grenzen aan te geven en leren aangeven hoe een vrouw zelf graag ontvangt. 

In workshop en op dansfeesten voelde ik me als man ook steeds meer gewaardeerd, geloof me ik had een ernstig laag zelfbeeld, en ik heb geen moeite meer met intimiteit. Dat maakt dat ik nu intimiteits-coaching aanbied. Het voelt nog steeds goed om dit te doen op de manier zoals ik het doe want ik ben zo open als maar kan en wat ik zeg dat doe ik ook. Intimiteit betekent voor mij dat je helemaal jezelf kan zijn, ook bij een ander.

Dat het een tricky werkvlak is dat snappen jullie wel maar ik weet zelf wie ik ben en ook hoe zuiver mijn intentie daarin is. Ik weet ook dat ik ten allen tijde de controle behoud, ook als een vrouw dat zelf niet meer kan. En natuurlijk is dat spannend.

Dit alles staat nog steeds op 1 website en ik denk dat het mensen afschrikt. Ik ben ook ergens inval-masseur en mensen zijn altijd erg te spreken over wat ik daar doe. Als je meer aanbied dan alleen massage en het bekende schrikt het af. Dat vind ik jammer, ik weet namelijk heel goed wat ik doe en hoe een mens anatomisch in elkaar steekt en hoef mijn gram niet bij klanten te halen. 

Ik ben een goede masseur en als knuffelaar zal ik je ook niet tegenvallen. Mbt het coachen ben ik heel intuïtief, alsof ik gestuurd wordt daar waar het nodig is. 

Ik weet wat ik doe en kan daar prima in schakelen, ik heb juist veel geoefend om beter te worden. Ik doe wat ik doe ook met liefde en dat zal je merken. Ik ben scherp, leuk, confronterend en wat niet meer. Wat ik te brengen heb is liefde, genezing en ontspanning en met deze wetenschap hoop ik u binnenkort te mogen begroeten bij Raakm3eensaan.

oh ja, ik ben ook nog eens baanbrekend bezig omdat ik juist niet illegaal in een grijs gebied wil werken. 

Doe jij wat je het liefste doet?

In liefde,

Roy

Massage coaching knuffelen zwolle